4 éves 4 hónapos lányomnak elkezdett mozogni a középső (6-os) metszőfoga. Ez kórosnak számít, vagy előfordul, hogy ilyen korán már kipottyanhat?
A középső lányom 5 éves, 2 foga már kinőtt. Persze olyan rosszul, hogy nem tolta ki a tejfogat. Egyet sikerült már kiszedni, rengeteg mozgatással. A másik még vissza van.
Mire elsőbe mentem az ősszes tejfogam le volt cserélődve. Szerintem nem olyan ritka, de nem épp az átlag. Orvoshoz meg totál felesleges ez miatt menni.
Mielott leegeted magad a hisztivel a fogorvosnal, 2023 ban neked meg nem baratod a Google ?
Korai, de teljesen normalis 4 ev felett fogat valtani.
5 evesen a fiamnak 8 maradando foga volt.
Durva, a fiam júniusban töltötte a 7 évet, és nemhogy nem esett ki még tejfoga, de még csak mozogni sem mozog egyik sem. 🤯
Ha ez normális (márpedig az), akkor úgy gondolom, hogy a másik véglet is az.
5-os, a baratnom fia 9 volt tavasszal, es a 9. szuletesnapja utan kezdte valtani. Megnezettek elotte, semmi gond nem volt vele.
4-9 a ket - meg nem koros hatar. Az atlag a 6 ev.
4es voltam, az enyemnek par honappal az 5. szuletesnapja utan mar 8 kinott maradando foga volt. Mondta a fogorvos, hogy most 3-4 evig nem varhato semmi, es 9 korul cserelodik a tobbi atlagban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!