Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Fogzás » Vajon a fogzástól vagy valami...

Vajon a fogzástól vagy valami teljesen mástól nem alszik éjjel a 4 hónaposom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy örök vigyorgó kisfiam, aki eddig gond nélkül átaludta az éjszakát, maximum egyszeri keléssel.

Körülbelül 1 hete, másfél, valami miatt éjszaka, nem túlzok, legalább 20x felkel, felsír. Ahogy este lefektetjük elalszik magától, olyan fél 9 felé, onnantól 11-ig kb 6-7szer sír fel, majd utána úgy 5-ig kb 5-6-szor, onnan 8ig pedig már szinte alig alszik, inkább csak koppan el, nyöszörög, sír, újra koppan el...

Nos, eddig kókuszmatracunk volt, rendeltem egy szivacsot, hétfőn vagy kedden érkezik, ugyanis a férjem biztos benne, hogy neki túl kemény, kényelmetlen, ez a probléma.

Nekem akkor is gyanús...

A szájába már vagy másfél hónapja tömködi a kis kezeit, rág mindent, nyáladzik rendesen, de fog sehol sincs...megduzzadva nem igazán van,felül ilyen érdes, de gondolom annak nem sok köze van, ha alul kell érkezzen a fogacska.

Szerintetek? Fogzás? Vagy mitől kel ilyen rengetegszer?

2021. okt. 3. 06:20
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Próbáltam egyébként magunk mellé venni éjjelre, hát...nem volt sokkal jobb a helyzet.

Óóóó és a lényegét nem is írtam le ami még érdekes.

Eddig is ivott vizet, de mostanaban rengeteget megiszik, tehát például a nappali altatásánál ha hagynám simán meginná a cumisüveg (125 ml-s) vizet... és alszik nappal négyszer kb...ejjel is sokat iszik

2021. okt. 3. 19:52
 12/17 anonim ***** válasza:
Miért adsz neki vizet? 4 hónaposan csak anyatejre vagy tápszerre van szüksége. Valószínűleg van egy növekedési ugrás és enné/inná a tejet. Azért issza meg a 125 ml vizet vagy inná, mert éhes.
2021. okt. 3. 20:12
 13/17 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Nemrég vagyunk túl egy növekedési ugráson.

Hidd el, hogy nem marad éhes. Sajnos már egy ideje tápszeres, MINDIG igény szerint etettem, akkor is, amikor szopizott. Általában 180-210 között eszik, ha még éhes csinálok egy kis adagot. Ha már nem kell több, neki fog "beszelgetni".

Estére pedig 210-250 között eszik. Nem tudok és nem is akarok többet bele erőltetni .

Miért kap vizet? Rosszat teszek vele? Nem ivott sokat sosem. Aki teát, esetleg cukrozott teát ad a picinek azzal mi a helyzet? Gondolom az sokkal jobb a még ki sem bújt fogacskáknak. De kit érdekel? Én nem szólok bele.

Úgyhogy kérlek téged se zavarjon, hogy megiszik naponta pár korty vizet...(kivéve ugye mostanában)

2021. okt. 3. 21:13
 14/17 anonim ***** válasza:

"4 hónaposan csak anyatejre vagy tápszerre van szüksége."

"Aki teát, esetleg cukrozott teát ad a picinek azzal mi a helyzet? Gondolom az sokkal jobb a még ki sem bújt fogacskáknak."

Nem jobb. Rosszabb. De a tiéd se jó, mert nem kell még víz.

Miért veszel tamadásnak mindent? Ha te mindent tudsz, mindent jól csinálsz akkor miért kérdezel?

Leírtam, hogy furcsállom, hogy ismered a 4 hónapos alváborulást, és nem gondolsz erre, és kb vérig sértődtél, most meg azon sértődsz meg, hogy leírom az általános javaslatot ivással kapcsolatban.

Nekem mindegy mi van a babáddal, de TE kérdeztél.

2021. okt. 3. 21:21
 15/17 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem sértődtem vérig. Nem tudok mindent.

Most már mindegy milyen formában sikeredett a válaszod , az enyém is, de köszönöm a segítséget!

2021. okt. 3. 21:24
 16/17 anonim válasza:
Nem feltétlenül alvás borulás. Mi 4 honaposak vagyunk az én kicsikém 2 hónapos kora óta este fürdetés éves után szépen magától el alszik. Saját kis szobájában. És végig alussza az éjszakát. Pedig mi most fogzunk. Ráadásul érdekes módon a felső szemfogai jönnek. Lehet nektek is lassan el indul a fogzás. Próbáld meg be kukucskalni a kis szájába. Véletlenül nem ragcsal 5 ezzerel mindent, nyaladzik hígabb a széklete stb? Egy 3 gyerekes anyuka vagyok. S én meg sose tapasztaltam alvás fel borulást. Csak a nagy fiammal voltak gondjaim anno 17 éve mert hasfajos volt es cserélte az éjszakát a nappalal.
2021. nov. 9. 12:26
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

De igen, azóta már 2 fogacska kint van, most indul felül is. Tehát a fogzás volt, azóta újra átalussza az éjszakát, pedig néha nappal nyűgöl a felső fogacska miatt, de éjszaka nincs baj :)

2021. nov. 11. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!