Mivel veszitek rá a közel 2 éves babát a fogmosásra?
Eddig engedte, hogy mossuk lefekvés előtt, de pár napja hiszti van, ordít ha közelít a fogkefe, alig sikerül fél percet eltölteni a szájában. Nem jön/fáj a foga, mert azt tudjuk milyen. Legtöbb már kibújt. Sörtés fogkefét használunk 1-2 éveseknek valót.
Apa is vele egyidőben mossa, hogy lássa mi is mosunk fogat, de a babát nem izgatja. Ha a kezébe adjuk, akkor csak harapdálja, nem sikálja, így nem hatékony.
Fél percnél nem is kell több.. nincs annyi foga,mint nekübk.. az alapos sikálást ennyi idő alatt meg lehet csinálni.. aztán hagyni, hogy hagy dolgozzon vele.
5 hónapos kora óta mosom reggel-este a gyerekeknek.
Csak fogzáskor nem hagyja a kisebbik, de fogat mosni szeret, csak “én, én, egyedül” időszakban van 16 hónaposan.
Nagyobbiknak meg a másik oldal a vaj, állandóan sikálnà, félek, megkopik a zománc neki.
Jézusom de sok debil ember van itt...
Kérdező, én azt javaslom, hogy hagyd rá, add a kezébe a fogkefét hogy had csinálja ő. Kicsit terelgesd persze, de had érezze, hogy ő már nagy és nem kell neki segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!