2 éves kisfiam egyre agresszívabb a gyerekekkel. Meddig tart ez a korszak? Többi lent
"kerdeztem az ovonöt h hogy viselkedik. Szerinte ez teljesen normalis ebben a korban."
Két gyerekem túl van ezen a koron. Egyik sem produkált semmi ilyet. Ez az óvónő totál hülye.
Épp ezért a továbbiakban az ő véleményével ne foglalkozz. Ez nem normális, ahogyan a gyereked viselkedik. Okot ennyi infóból nem tudok mondani (meg egyébként se vagyok szakember). De ezt ne hagyjátok annyiban.
Egyáltalán nem normális ebben a korban, írod is, hogy te sem látod. Az oké, hogy kiveszi a másik kezéből, de az nem, hogy ennyire agresszív mellé. Azon meg ne csodálkozz, hogy a többi szülő így néz rátok, én is mérges lennék, de szülőként nem rúghatom fel viszonzásul, mert ugye én felnőtt vagyok (max rászólok, csak ugye az neked nem fog tetszeni) , és a gyerekemnek is hiába mondom, hogy lökd fel legközelebb, ha nem olyan habitusú, nem fogja megtenni.
Ebből majd az lesz, hogy a kutya se fog a fiaddal játszani, vagy találkozik egy erősebb gyerekkel, aki egyszer majd jól oldalba rúgja ezért.
Amit tehetsz, az az, hogy ott állsz a sarkában, és megakadályozod, hogy bántsa a másik gyereket. Megmondod, hogy még egy ilyen, és azonnal mentek haza. Ha újra próbálkozik, tényleg hazamentek, a hisztivel nem kell foglalkozni. Azt meg hiába magyarázod neki, hogy a másik gyerek szomorú lesz, empátiára csak évekkel később lesz képes, egyelőre hóttul nem hatja meg, mi lesz a másikkal.
Az én kisfiamnál 3 éves korára csengett le teljesen ez a viselkedés.
Hogy ez normális-e, attól függ, mit nevezünk "normálisnak". Normális abban az értelemben, hogy nagyon gyakran előfordul, és bármit mondjon is a többi szülő, nem biztos, hogy a ti hibátok. Viszont attól még probléma, amit kezelni kell. Teljesen jó, amit csinálsz, hogy elviszed onnan, magyarázol neki stb. Mi már ott tartottunk, hogy az első támadásra hazavittük a játszótérről, volt sok hiszti, és nem egyszer kellett eljátszani, de hatott.
Szóval én azt gomdolom, hogy kiegyensúlyozott, szeretetteljes családi légkör, és az agresszív viselkedés azonnali szankcionálása együtt lassan meghozza majd az eredményt. A megvetően néző szülők meg szarjanak sünt, te is találhatnál az ő gyerekükön hibát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!