8-9 hónapos babáitoknak mennyi foga van már? Megérzitek a fogzást? Mik a legzavaróbbak?
Kisfiamnak 4 foga van kint (bár szerintem a felső 2 még csak félig) de úgy nézem nem sokára kibújik további 2 felül és 1 lent. Azaz, konkrétan 3, de lehet hogy 4 foga mocorog a meglévő másik 4 mellé.
Ez elég durva. Más babának is van ennyi foga ilyen picinek?
Amúgy nálunk az első kettő nem volt gaz, napközben nyűgös volt, meg nagyon nyálzott, de nem volt úgy vészes. A felső 2 nagyon rossz volt, azt éjszakai is érezte. Most viszont a kézrágáson kivül és a folyamatos literszámnyi nyálin kívül semmi sincs. :)
Öt hónapos korában jött ki az első foga, egy éves kora előtt nem sokkal 8 foga volt, 14-15 hónapos korában egyszerre 8 foga jött, így 16 lett. Azóta 18 van, múlt hónapban volt két éves.
A fogzás nálunk nagyon könnyen zajlott, szinte semmi jele nem volt egy kis nyálon kívül. A két leghátsó őrlőt is onnan tudtam, hogy már áttört, hogy a lányom megfázott, és az orvos belenézett a torkába. Akkor láttam meg őket először.
Nagyjából ahány hónapos volt 4 hós korától annyi foga is..
8 hósan 8 foga
Nem nyálzott kifejezetten sosem..
Túrta a száját, akkor láttam, hogy bővebb neki, de nyálkendő nem kellett.
Sokat ébredt, és ő az áttörés előtti napokban hőemelkedése volt.
14 hónaposan 16 foga volt, a szemfogaknál a hőmérő mutatott 38 fokot is.
Kijött egyszerre a 4..
Azóta stagnál, 16 hós, 16 foggal
9,5 hónapos 8 foga van.
Az első kettő (alul) 5 hónaposan, a második kettő (fent) kb 6 hósan bujt ki.
A maradék 4 valamikor 8-9 hónap között bújt ki szinte egyszerre. Ő kb 3 hónapos kora óta folyamatosan nyálzik. Fogak kibújása elött nagyon durván, szinte ömlik neki. Nálunk a nyálkendő minden napos használati tárgy.
Az első 4 viselte meg, a többi nem. Bár folyamatosan rágni akar valamit, de ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!