Most mi az uj irany, hany honaposan lehet megkezdeni a hozzataplalast?
Figyelt kérdés
2019. júl. 15. 08:29
1/12 anonim válasza:
A WHO ajánlása szerint 6 hónapos korban.
2/12 anonim válasza:
A WHO-ra nem érdemes hallgatni. 4 hósan kellene megkezdeni.
3/12 anonim válasza:
Hogy mi az új irány nem tudom, mi 4 hónaposan kezdtük, mert mutatta a jeleit, hogy már szeretné. A száját tátotta, utánozta a rágást mikor mellette ettem, pici segítséggel gyönyörűen ült, hason fekve nagyon magasra nyomta fel magát stb .. vannak jelei mikor kezd éretté válni hozzá. És mindent amit eddig kóstoltattam vele bejött neki, semmi problémát nem okozott. Ha a tányérkáját látja már nyúl érte és tátog 😅 de barátnőm kisfia 6,5 hósan lett elég érett hozzá, addig nem is érdekelte.
4/12 anonim válasza:
A WHO ajánlás 6 hónap, az ősanya ajánlás szerint a gyerek saját ütemében, akkor is, ha másfél évesen még nincs kiváltva étkezés.
5/12 anonim válasza:
Nem tudom mennyire új, de 6 éve a nagyot 4 hosan kóstoltattuk, igy a kicsit is ekkor kezdtük. 6 hósan már érdemes a glutént is bevezetni, ezért én ilyen korban már a kajához tördeltem kis kekszet, vagy gabonás tejpépet adtam. A kicsinél 2 étkezés ki van váltva, 6 hós, igy most várunk a harmadikkal, a nagynál is ilyen könnyen ment. Persze vannak babák, akik még 8 hosan is elutasítják a kanalas étkezédt, igy az nehezebb, de a két fiam már 3 hósan tátogott és rágást imitált, mikor láttak minket enni.
6/12 A kérdező kommentje:
Az elso gyereknel 6 honapos koraban kezdtuk el, attol fuggetlenul hogy hamarabb is lehetett volna, meg voltak a jelei , csak azt mondtak hogy az anyatejes gyereknel nem kell hamarabb elkezdeni.
Most meg mar hallok 4 honaposokrol akik esznek.
Anyukam mondta hogy anno engem is elkezdtek a kajahoz szoktatni mar 3 honapos koromtol.
Amugy most van egy majdnem 3 hos babam aki bizony mar imitalja a ragast , sokszor nezem hogy mi lehet a szajaban mert ugy csinal mintha ragna . Ettol fuggetlenul nem fogok neki meg semmit sem enni adni csak anyatejet. Meg nem ul , es nem is ulhet, a fejet ugyan tartja de meg nem az a biztos tartas .
2019. júl. 15. 09:59
7/12 anonim válasza:
"A WHO-ra nem érdemes hallgatni..." :DDDDDD Jesszusom!
8/12 anonim válasza:
Kérdező régen is voltak 4 hós babák, akiket elkezdtek hozzátáplálni. Az én fiamnak sem lett az ég világon semmi baja, mert 4 hósan kapott kostolókat, vagy attól, mert 5 hósan már ki volt váltva 1 étkezés. Ta te nem akarod elkezdeni, nem kezded el, más elkezni. Én nem olvastam a who ajánlását, dokira, védőnőre és a magam megérzéseire és a babám jelzéseire hallgattam. Nem érzem, hogy rossz döntés lett volna.
9/12 anonim válasza:
Csak most lett hatalmas divat későbbre tolni az ételek bevezetését. Régen mindent korábban kezdtek, hamarabb adtak húst, glutént, tejet, magféléket. Nem is volt ennyi ételallergiás gyerek mint most. Anyukának egyszerűbb ha csak szopik/tápszerezik a kicsi, sokkal könnyebb a gyerekre fogni, hogy nem akarja ha fintorog egy új ismeretlen ízre... a gyógyszeriparnak is sokkal jövedelmezőbb, ha felnevelünk egy mindenre érzékeny, allergiás generációt. De kedves kérdező ahogy érzed. Te tudod mikor áll rá készen a babád és ehhez nem hivatalos ajánlások kellenek.
10/12 anonim válasza:
Mind a 4-gyel 4 hónaposan kezdtük és jól is haladtunk. Mindannyian egészséges, semmire sem allergiás, jó étvágyú gyerekek. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!