Én aggódom túl?
Én is így voltam/vagyok, hogy a gyerekemnek totál só, cukor és ételízesítő mentesség, mert milyen rosszat tesz neki. A cukorral még mindig egyetértek, 15 hónapos és még semmilyen cukor tartalmút nem kapott, csak gyümölcsöt.
Ellenben 6 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást,teljesen só és mindenmentesen és annyira megszokta a natúr ízeket, hogy a mai napig nem hajlandó a mi ételünkből enni (húsleves zöldséget sem), kiköpi stb. Úgyhogy külön kell neki mindent csinálni. Próbálkozom persze, hátha, de nagyon macera.
Most már másképp csinálnám kicsit.
Igazsag szerint, kb egy-, masfel eves kora ota kap a mi eteleinkbol, de magunknak is lecsokkentettem a soadagot, nem is kivanjuk mar ugy. Max utolag sozunk.
Most 2,5eves es meg mindig vigyazok ra, h ne egyen tul sok sos etelt, nagyit is raszokott nalunk a sotlan etelekre!
Jol csinalod, ne aggodj, erezni fogod mikor jon el az ido a sos repara! ;)
Kérd meg anyukádat, hogy mielőtt befüszerezi a levest tegyen egy kicsit félre a gyereknek. Mondjuk minimális só nem árt. Ha erre nem hajandó két dolgot tehetsz vagy továbbra sem adsz neki vagy viszel magaddal mást a gyereknek.
Te vagy az anyja igazad van, hogy kitartasz az álláspontod mellett, mégha később másképp is fogod látni esetleg (mint pl 1-es hozzászóló). Az én fiam blw-s vagyis 7 hónapos kora óta eszi, amit mi. Ez nem azt jelenti hogy csülkös pacalt tepertôvel (bár az utóbbit nagyon szereti), hanem hogy minőségi, tiszta ( legetőleg ízfokozó, aroma, adalékanyag és tartósítószer mentes) alapanyagokból bababarátan főzök. Ha vendégségbe megyünk sosem kérem el a receptet, megválasztom mit egyen és kész. A családom soha nem kérdőjelezte meg a dolgainkat (mondjuk a férjem oldala már más tészta :( de mindegy)
Apukám vese beteg volt, ezért anyukám sótlanul főzött, vagy nagyon nagyon minimális sóval mi ezt szoktuk meg kiskoromban.
Úgyhogy én is így főzök.
Az egyik válaszoló kérdezi , minek a sótlanság, az olvasson már utána, hogy a Magyarországon népbetegségnek számító magas vérnyomás betegségre. Na ezért nem kell a sok só.
Négy éves a fiam, külön főzök neki nagyon pici sóval de legtöbször elfelejtem akkor sótlanul , mindent eszik. ( Azért főzök külön mert én speciális diétán vagyok más meg nincs a családban ) az óvodában is ugyanúgy mindent megeszik, ottmeg ugye van benne só.
Mondd meg anyukádnak, hogy nem akarok feleslegesen dolgoztatni a veséjét egy ilyen picinek mennyi nátriumra Szüksége van az bőven megvan az ételekben magában só nélkül is.
Én egész borson és són kívül nem rakok sem kockát sem delikátot a húslevesbe, A sót is csak akkor, mikor a zöldségek félig meg vannak főve, szóval megértem, hogy miert nem akarsz adni egy agyondelikátozott és kockázott löttyből adni neki. Én 9 hosnak ezért már vettem ki a levesünkből és a zöldségből.
De a te esetedben én sem adnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!