Hogyan tudassam az anyóssal, hogy nem ő fogja eldönteni, mit adok a babámnak enni?
"Pl: mondtam h eszik már édesburgonyát...erre na majd ő vesz palántát,hogy ne boltit egyen"
Szemet anyós, bakker, kepes lenne édesburgonyát termelni otthon, hogy a szerencsétlen unokája vegyszermenteset kapjon, neked meg ne kerüljön pénzbe. Hát nem is értem, komolyan, szerintem ki kellene végezni az ilyet.
Szerintem túlreagálod.
Ha nem neked kell gondozni a kertet és anyósod nem hánytorgatja fel,hogy mennyi munka a gyereknek megtermelni mindent,ha nem hangsúlyozza, hogy nektek ezzel mennyit spórol, akkor hagynám ha kertészkedjen.
Nem mindig akarnak rosszat az anyósok.
Különben meg az édesburgonya tök drága, ha van lehetőség megtermelni, csak csinálja.
Az lemaradt, hogyha lenne kis kertem(panelban lakunk),akkor én termesztenék, paradicsomot,paprikát, borsót, répát.Ha nagyobb kert akkor krumplit is, ha még nagyobb akkor kukoricát,és tartanék csirkét is.(ha lenne kukorica)
Nem ördögtől való a háztáji.
Szerintem nem reagálod túl. Gondolom az a bajod, hogy azt érezteti, hogy nem elég jó az, amit a gyerekeddel teszel.
Mintha dd step cipőt vennél neki, ő meg közölné, hogy milyen ócska, majd ő vesz neki geoxot.
Én azt mondanám, hogy nagyon kedves, amit kigondolt, szívesen adok házi dolgokat IS a gyerekemnek, de nem szeretném, ha lekezelően nyilatkozna arról, ahogy a gyerekemet nevelem.
Van egy vegán rokonom, folyamatosan húzza a száját és megjegyzéseket tesz, ha itt van nálunk, nem csak a mi, hanem a gyerekem étkezésére is. Vele már ilyen finoman nem lehet beszélni sajnos..
Jó, hogy megmondtad neki. Nehogy már ne ehesse a gyerek a boltit, amiről nem tudod honnan származik, milyen körülményeknek volt kitéve a szállítás során. Borzasztó, hogy a házi termesztésű édesburgonyával akarja mérgezni a gyereket. Milyen nagymama az ilyen? Fujj...
Ettől függetlenül értem az alap problémát, viszont szerintem ez jófej volt anyósodtól amit a példában felhoztál.
Az enyém kitalálta, hogy fél évesen mar ehet tortát, én megmondtam neki, hogy azt majd én szabályzom. Sértődős anyósom van, de hamar megbékél.
Amúgy az ilyeneken ne akadj fenn, ez szép gesztus. Inkább azon akadj fenn, ha a fél évesednek tortát akar adni, vagy epret vagy olyat, amit még nem kellene.
Anyósom is lehetne ilyen. Ő mézzel, csokival, tortával és nutellával akart tömni 6 hónapos babát. Na de értem az igazi problémádat és igazad van azt nem szabad hagyni, hogy a fejedre nőjjön mert azt szeretnek ám. Ki kell nyitnod a szádat másképp mindent rád akar majd erőltetni.
De ez, hogy bio terméket adna, szerintem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!