Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Azokhoz az anyukákhoz szól a...

Azokhoz az anyukákhoz szól a kérdésem, akik már 2-3 hónapos kortól hozzá akarják táplálni vagy hozzátáplálták a babájukat, miért teszik?

Figyelt kérdés
Nem kötözködni akarok,csak nagyon kíváncsi vagyok, miért siettetik, vagy milyen megfontolásból kóstoltatnak/kostoltattatok ebben a korban.

2019. ápr. 23. 17:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
62%

Az utcánkban az egyik anyuka már 3,5 hónaposan kezdte, 2 hónap múlva már csak reggel és este kapott bolti tejet!!! a pici, mert szerintük a tápszer büdös, és utálják kavargatni, meg vizet forralni, stb. Lusták, ennyi. A nagyobbik gyereküknek is minden elképzelhető betegsége van, cukros, asztmás, vese és szívbeteg, már egy csomó mindennel műtötték. Persze szólni nem lehet nekik, mert ők mindenkinél okosabbak, mondjuk semmi közöm hozzá, csak szoktunk néha beszélgetni ha találkozunk, mert majdnem egyidősek a gyerekeink. Csodálkozott is, hogy az én lányomnál 5 hónaposan nincs kiválrva 1 etkezés sem, mondtam csak most kezdtem kóstoltatni.

Védőnőhöz nem viszik, ő sem mehet be, 1x talán fel is jelentették.

Nem tudom miért csinálják, nem kisebbségiek amúgy, tanult emberek, de a gyerekneveléshez abszolút nem értenek.

2019. ápr. 23. 20:56
 12/14 A kérdező kommentje:

Érdekes, hogy még mennyire nagy a tudatlanság az emberekben a tápszert illetően amugy. Hallottam már pár anyukától, hogy azért kezdte pl.3 hósan, mert a tápszer rosszabb bárminél, és nincs tejük.

Én 4 hosan kezdtem anno a nagynál, mert tápszeres volt és szabalyosan kinézte az ételt a szánkból. Cuppogott mellé és nyöszörgött. Pont volt otthon alma, azzal kezdtük. Ő egyből rákapott a dologra, és ezért megpróbáljuk a kicsinél is 4 hósan, mert lassan úgy látom, nem lakik jól rendesen a tápszer+anyatej kombótól. Sajnos neki pótolnom kell már.

Ismerősöm azt mondta, azért kezdte lassan 2 hónapja(az akkor 2,5 hos babájánál), mert olvaaott valami amerikai kutatást, hogy az immunrendszer akkorra erősödik meg, az anyatej tápértéke pedig csökken és ilyenkor már nyugodtan lehet neki adni zöldségeket. Nem tudom, mi az igazság belőle, de én ezt amikor olvastam, még 4-6 honapra írja azt az érettséget a babáknál, amikor kóstoltatni lehet, nem kiváltani egy étkezést.

Persze megértem azokat is, akik türelmetlenül várják, mikor ashatnak pépesebbet a gyereknek, de én anno lassan koatoltattam, és eddig bevált, nincs baja a nagynak sem.

2019. ápr. 23. 22:51
 13/14 anonim ***** válasza:
48%
Az anyatej taperteke nalunk annyira nem csokkent, hogy egy eves korig 90%-ban anyatejes volt, es gyonyoruen gyarapodott a gyerekem. Nalunk a masik veglet volt, nem fogadta el, vagy amikor epp igen, egy az egyben atment rajta, igy javasoltak, hogy idorol idore probaljunk ra, es vegul 10 honaposan tudott megenni rendszeresen napi 1x par falatot. 13 honapos koraban mar szuperul evett, azota is nagyon joevo. Engem ket hetes koromtol hozzataplaltak, amellett, hogy 8 honapig szoptatott anyukam, ami akkoriban hosszunak szamitott. Erzekeny vagyok a tejre, glutenra, ferjemnel szibten koran kezdodott a hozzataplalas, nala is hasonlo problema van, es nekunk pl. mindez csak felnottkent derult ki. Azt olvastam, hogy lehet osszefugges a ketto kozott, eretlen emesztorendszer+korai hozzataplalas okozhat ilyet. De azert amikor a baba erzekeny a tobbszorosen hidrolizalt tejfeherjere, meg a szojaalapura is, es szenved a szorulastol, akkor nagyonis megertem, ha valaki elobb hozzataplal. Bar en elobb inkabb donor anyatejet probalnek szerezni, ha sajat nincs, de ugye olyan is van, hogy a szoptato anyanak az orvos nem mondja, mert nem tanult rola, hogy meg kellene eloszor probalnia elhagynia az etrendjebol az allergeneket, es megnezni, hogy javul-e a szorulas. Tapszeres babanal joval korlatozottabbak a lehetosegek, foleg, ha a spec tapszert el sem fogadja.
2019. ápr. 24. 07:52
 14/14 A kérdező kommentje:

Igen utolsó, van abban valami, ha túl koran kezdik. Parom fel evesen kolbaszt evett, meg nem tudom, meg mit, es nagyon is megsinyli az emesztorendszere. Sok kajatol rosszul van, reggel hanyingerrel kel neha, van, hogy hanynia is kell.

Mondjuk en 4 hosan kezdtem aprankent, mert igy kondtak tobb helyrol is, szoval eddig nekunk nem volt gond. 6 eves a fiam, es mindent eszik es semmi baja. Mondjuk lassan kostoltattam aprankent. A kicainel ia ezt fogom kovetni, mert igy jo volt. Ha pedig nem fogadja el akkor varunk meg. Nem aurgetem, bae mar mostanaban nagyokat cuppog, ha lat minket enni, szoval lehet, hogy neki is be fog jonni...

2019. ápr. 27. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!