Fitymakérdés kisfiús anyukákhoz?
Kisfiam 8 éves és még nem jött fel neki teljesen a bőr.
Esténként zuhany után mindig húzogatja magának egy kicsit, a felső részén már csak kb 1 mm hiányzik, de alul úgy látom jobban le van tapadva.
Nem vittem eddig orvoshoz, nem akartam, h erőszakkal felhúzzák neki. Sokat olvastam róla, hogy ez csak nálunk ilyen nagy divat, a szomszédos Ausztriában nagyon ritka beavatkozás, kivárják, míg magától feljön.
Tapasztalatokat szeretnék kérni.
- ki vitte el orvoshoz? Mennyi idősen? Nem lett-e maradandó probléma belőle?
- ki az aki úgy döntött mint én és nem vitte orvoshoz? Mikor oldódott meg magától?
Az új ajánlások 12 éves korig nem javasolják a műtétet. Persze ez alól nyilván kivétel ha gond van vele, begyulladt, fáj.
Az én fiam még pici, de még egy éves se volt mikor a védőnő elkezdett riogatni a műtéttel. A mi ellenpéldánk a férjem akinek néhány évesen megcsináltatták a műtétet (nem volt gyulladás, semmi) és a mai napig nem tette túl magát rajta. Nem is igazán beszél róla csak pár elejtett mondatból tudom a történet. A legmegdöbbentőbb kijelentése a fiúnk születése után történt. Azt mondta a gyereknek: nagyon szép kukid van kisfiam, nem olyan csúnya mint apának!
Amíg nem lesz valóban orvosilag indokolt, addig tuti nem adom kés alá a gyereket.
8 évesem van, a makknak kb a feléig lehet hátrahúzni a bőrt. Van, ahol kicsit jobban, van, ahol kevésbé.
3 évesen a gyerekorvos továbbküldött minket, hogy ez így nem oké. Urológián gombos szondával megoldották, de gyenge voltam :'( sajnáltam a gyeeket, visszatapadt.
1 évvel később ugyanez a gyerekorvos (lehet, volt közben továbbképzés :D) már azt mondta, hogy teljesen rendben van ez úgy, ahogy van eben a korban.
Nem sokkal a 8. szülinapja előtt volt kis gyulladás, akkor látta orvos utoljára. Látta, hogy mennyire lehet hátrahúzni, de végül csak kapott a gyulladásra kenőcsöt és ennyi. Nem mondott semmi egyebet. A kenőcstől a gyulladás 2 nap alatt teljesen megszűnt.
A gyereket nem zavarja, nem fáj, nem piros, nem akadály a pisilésnél... én hagyom, hogy majd a természet megoldja. ha nem, akkor pedig már tudjuk, mi történhet az urológián, max visszamegyünk oda.
Ha nem okoz gondot a pisilésnél, nem gyulladt akkor nincs gond.
A természet megoldja meg idővel ha "többet piszkálja" ha érted mire gondolok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!