Ti hogy kezdtétek a hozzátáplálást? Ragaszkodtatok 4 vagy 6 hós korban a kóstoltatás kezdéshez? Gyorsan vagy lassan csináltátok az étkezések kiváltasát?
4 hónaposan kóstolgatott a lányom répát, banánt, barackot, néha kapott rizspépet anyatejből. A gyermekorvos kérte, hogy kezdjünk akkor, mert lassult a hízása. Mennyiségeket 5 hónaposan kezdett el enni, 6 hónapos volt, amikor már evett annyit, amennyivel jól lakott és nem szopizott utána. 11 hónapos kora óta teljesen ugyanazt eszi, amit mi. Nem erőltettem, nem siettem, ő viszont nagyon rá volt gerjedve az ízekre. Azóta is imád enni.
A kicsi 2 hónapos, sajnos tápszeres lett egy betegség miatt. Nem ragaszkodnék a 4 hónaphoz, várnék még, de a gyermekorvosra bízom magam.
Anyatejes
Valamikor egyszer 5 hósan almalevet kóstolt ( sajátot)
6 hós kor után keztem
Nem siettem vele.
Egyébként amíg csak anyatejen élt jobban hízott, mint a ht. óta
Nagyon sok mindent eszik, de mennyiséget nem, vagyis nem ilyen ijesztő mennyiségeket, mint a tápis babákról hallom.
3-szor eszik szilárdat és 5-8-szor szoptatom
Szinte mindent...
Kifli,kenyér, tészta,
Tojáskrém sárgájából
Rizs nem pépesen
Stb
Sokszor a sajátunkból vesszük már ki
9 hós múlt
5 hónaposan kezdtük mert érdekelte és nyitotta a száját a kanálra, tehát nem belenyomtuk, hanem ő akart enni.
Természetesen mindent fokozatosan vezettünk be.
Viszont az étvágya óriási volt a pürék iránt, ezért hamar ki lett váltva a tízórai, mert szimplán nem kért utána ebédig semmi mást. Nálunk az volt a szabály, hogy annyit ehet a pürékből, amennyit akar. Ha úgy érzi elég, akkor végeztünk. Eleinte felezte az üveges kajákat, de aztán a saját turmixból volt hogy egy baba tálnyit betolt egyből. Nem volt hasfájós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!