Babátok, hogy reagált az első almakóstolásra?
Zoldsegekkel kezdtem, 8 ho korul volt mire almat evett, szerette.
Mondjuk en betartottam a 6 hos ajanlast, hogy ne vagjam tonkre az emesztorendszeret.
2019. márc. 18. 13:01
Ha kitolja a nyelvével, akkor még nem érett meg a hozzátáplálásra, ez reflex, szóval hiába "tuszkoltad" vissza... Én a helyedben várnék még vele legalább 1 hónapot.
2019. márc. 18. 13:05
Ha kitolja a nyelvevel, ne tuszkold vissza.
Gondolj bele, te ennel pl vmi borzasztot, aztan vki visszatuszkoln, mikor ki akarnad kopni...
Am ez egy reflex, annak a jele, h nem erett meg a hozzataplalasra.
En 7 hosan kezdtem, mar nem emlekszem mivel, de nem almaval, BLWztunk csak kicsit lightosabban, imad enni a ami napig.
2019. márc. 18. 13:16
Én is ezt akartam írni. Ha kitolja, ne tuszkold vissza! Az enyém 8 hónaposan érett meg rá, ennyire különbözőek!
2019. márc. 18. 13:22
7hósan kapott almát mai napig utálja már jó ideje nem is próbáltam. Eszik másik gyümölcsöt. Mellesleg én sem szeretem. Ne nyomkodd vissza a szájába! Nem érett még a hozzá tápláláshoz ez annak a jele.
2019. márc. 18. 13:28
Az én lányom is fintorgott neki, de nem tolta ki a nyelvével, inkább csak a kanál volt szokatlan, a 2.-3. kanál után már tátotta a száját és nyúlt a kanál után. 5 hónaposan kóstolta először.
2019. márc. 18. 13:31
7/15 A kérdező kommentje:
A védőnő mondta,hogy ki fogja a nyelvével tolni,ne lepődjek meg, kicsit nyomjam vissza. De az is lehet,hogy a kanálnak is szólt a reakció.Akkor nem értem,hogy minket hogy tudtak 3hós kortól hozzátáplálni? Mert ezt hallgatom már egy hónapja ,hogy mikor adok már neki almát, mi a tesómmal és a férjem is a tesójával ilyenkor már rég kaptunk ezer félét.
Kitolta a nyelvével.Nálunk a gyerekorvos szerette volna, ha 4 hónaposan elkezdem a fiammal a hozzátáplálást mert nagy súlyú baba volt.De a védőnőnk azt mondta, ha kitolja még nem érett rá, ne erőltessem.Majdnem 6 hónapos volt mikor már nézte, hogy mi van a tányérunkon akkor próbáltam újra és akkor elfogadta, szerintem akkor ért meg rá.:)
2019. márc. 18. 14:12
Kicsit olvass utána, és akkor látod hogy ma már 6 hónapos kortól ajánlott a hozzátáplálás. Ahogy már írtuk, azért tolj ki, mert még nem érett meg rá. Bohockódhatsz vele még pár hétig, ha ennyire türelmetlen vagy, de én várnék vele a helyedben.
Lehet, hogy régen már hamarabb kezdték, de azt is mondták, hogy had sírjon a gyerek, erősödik a tüdeje. Gondolom nem hagyod sírni, mert te is tudod, hogy hülyeség. Fejlődik az orvostudomány, most ez az ajánlás. Szépen el lehet magyarázni a rokonság nak is.
2019. márc. 18. 14:16
10/15 A kérdező kommentje:
Szerintem is korai. Ott van velünk az asztalnál ha eszünk a pihiszékben,nézi mit csinálunk,de nem kaját.(persze,hogy nem hagyom sírni.)
Kapcsolódó kérdések: