Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Vigyázat, kakás kép. A baba 5...

Vigyázat, kakás kép. A baba 5 hónapos múlt, már hozzátáplálunk. Ötlet?

Figyelt kérdés

A tegnapi menü

Dél: Répa + édeskrumpli püré, pici repce olajjal

Este:Tejbegríz (fele víz, fele tej, gríz, banán)

Naponta többször és éjjel : anyatej (én házi teljeskiőrlésű kenyeret, paradicsomos tésztát, joghurtot, almát ettem)

Ma ilyen volt a kaka. Néhány feketés folt volt benne. Semmi újat nem égett tegnap. Én sem,csak a kenyeret.

Könnyen kakilt, tegnap is, ma is. Nem volt sírás vagy Hasfájás. Szépen evett, aludt éjjel is.

Normális lehet a kaka?

A sok beteg miatt nem akarok azonnal dokihoz szaladni.

Ha vannak hasonló tapasztalatok, örömmel olvasom. :) Köszönöm.

2019. febr. 12. 10:14
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
2019. febr. 12. 10:18
 2/17 anonim ***** válasza:
55%
En egy anyatejes gyereket 5 hosan nem igazan taplalnek meg hozza, egyaltalan nem erett meg a kicsi gyomra hozza foleg nem ha bolti, hazitejjel van pl a griz is csinalva... nem ertem hova siettetik ezeket az anyukak, de komolyan, lesz meg eleg ideje a gyereknek ilyeneket enni.
2019. febr. 12. 10:19
 3/17 A kérdező kommentje:

A gyerekorvos és szülésznő javaslatára kezdtük el, szépen lassan. Néhány kanállal.

Németországban lakunk, a baba mutatta a hozzátáplálásra érettség jeleit (természetesen nem a gyomorét).

2019. febr. 12. 10:27
 4/17 anonim ***** válasza:
74%

Nekem nincs bajom az 5 hósan való hozzátáplálással.

DE! Tejet még egyáltalán nem kellene semennyit adni!

6 éves a fiam, nála 4 hósan kezdtem a kóstoltatást.

De 5 hósan még nem kapott ennyi mindent. Apránként, egyesével váltottam ki az étkezéseket. A tejtermékeket (sajt, joghurt, túró) olyan 8-10 hónaposan vezettem be. Tejet 2 évesen kapott, addig tejital, meg tejpép.

Szóval nem a hozzátáplálás a gond, hanem hogy rosszul csinálod. Olvass utána, mit mi után, mennyi idősen, mikor jó bevezetni.

2019. febr. 12. 10:28
 5/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ. Igen, olvastam, hogy otthon nem így van. Itt azt mondják, hogy a grízt lehet vele csinálni, felforralva, de italként nem adható.

Nem tudom, tudtok-e németül, de ezt pl egy gyerekorvos válaszolta az egyik fórumon valakinek.

"Immer wieder hört man von der Meinung Kuhmilch (3,5% Vollmilch) sei im ersten Jahr nichts für Kinder. Das gilt nur für Kuhmilch als Trinknahrung. Als Bestandteil für einen Brei ist Kuhmilch (Vollmilch in kleiner Menge im Beikostalter möglich und für die Babyernährung auch vorgesehen. In der Informationsbroschüre des Forschungsinstituts für Kinderernährung finden Sie für ein Baby mit 5-12 Monaten eine Rezeptur zum Selbstzubereitung, in der 200g Milch mit 20g Getreideflocken zu einem Milch-Getreide-Brei zubereitet wird."

De elhagyom a tejet, biztos, ami biztos. Mindent a helyi javallatok követésével csináltam, nem csak úgy a saját szakállamra. :)

2019. febr. 12. 10:33
 6/17 anonim ***** válasza:
54%

Tejet semmikèpp nem adnek. A fiam is egy éves korában kapott kostolot házi tejből higítva forralva. Grizt se adnék.

Talán a burgonyatól ilyen a szeklete.

2019. febr. 12. 10:49
 7/17 A kérdező kommentje:

Az értelmes válaszokat Nagyon szépen köszönöm. :)

7-es, igen köszi, az vagyok. Gyerekorvossal és szülésznővel is beszéltem előtte!! Nem a kisujjamból szoptam ki. Egyébként olvass.. Nem bírálatot kértem. Vagy ha már kényszert érzel rá, akkor kulturáltan is lehet..

A burgonyát többször ette már. Mindig pici mennyiségben. Itt szinte az összes üveges ételben is benne van. Mi itthon főzünk neki, nem boltit kap.

2019. febr. 12. 11:02
 8/17 A kérdező kommentje:

Az építő jellegű válaszokat nagyon szépen köszönöm. :)

Kicsit német oldalakon is olvasgattam, ha már itt lakunk és az itteni "módit" követjük.

A gyerekorvos erre mindenhol azt írta, hogy normális. A fekete darabokra a kakában. Esetleges emésztetlen étel darabok.

A tej és glutén bevezetését itt hamarabb kezdik, pont hogy elkerüljék az allergiát, még szoptatás mellett teszik ezt. Így az esti papi is tejjel és grizzel készül itt (vannak más receptek is). Mindenképpen vízzel fogom csinálni most egy ideig.

Amúgy itt pl az almával való kezdésen akadnak ki, ami otthon szokványos. Itt Paszternákkal kezdenek, mert az a legkönnyebben emészthető,míg az alma sokaknál gondokat okoz. Legyen a baba 5,6 vagy akár 7 hónapos.. :)

2019. febr. 12. 11:25
 9/17 anonim ***** válasza:

Szerintem ez csak egy sárgarépás + édesburgonyás kaka..Ilyen kb a színe a gyerkőcöm kakájának ha ilyet eszik.

Akkor gondolj gondra ha vizes állagú beszívódik a pelenkába illetve ha úgy néz mintha vér volna egész sötét színű(az már rotás kaka).Amíg ilyen állagú én nem vinném sehova ha nem lázas,jó kedvű és nincs hasmenése.4-5 kaki még normális ha nem olyan amit feljebb írtam.

2019. febr. 12. 11:26
 10/17 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, köszönöm.

Jó kedvű, játszik, alszik szépen. Szopizik is. Folyton vigyorog. :)

2019. febr. 12. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!