Miért van ekkora különbség az országok között
hoztataplalasban?
Figyelt kérdés
Több külföldön élő rokonomnál, barátoknál ahol baba van teljesen mások az ajánlások! A világ több pontján élnek .Miért ennyire más mikor elvileg a babák ugyanazok !?? Nálunk túlféltő vagy elavult ??
Mi Angliaban elunk, most 9 (lassan 10) hos a babam, eszik mindent amit mi, nehezen fogadja el a pepeket, szivesebben eszik egyedul.
Ma peldaul hagymas, paradicsomos rantottat 10 oraizott este pedig a grill csirkebol es a sultkrumplibol is evett.
Tegnap tobb pizzat bevagott mint en, holnap meg resztelt majat csinalok neki, mert imadja.
Viszont csoki, cukor meg ilyesmit nem kap egyelore.
+1 a zoldseggel kezdeni a hozzataplalasra
2019. jan. 26. 00:06
12/21 anonim válasza:
#7, es az epermag is!
2019. jan. 26. 09:05
13/21 anonim válasza:
Magyarországon sajnos sokminden nagyon elavult. Itthon például simán lehet törpehörcsögöt egy írólap méretű helyen tartani. Németországban 100*50 cm alapterületű hely a minimum...
2019. jan. 27. 17:42
14/21 anonim válasza:
Amiert az országok élelmiszere is nagyban különbözik.
Illetve az alapanyagok stb
Amig pl nálunk a körte puffaszt,addig az ameriaki körte nem. Amig nalunk almát javasolnak, addig náluk körtét. A kenyerünk sem a legegészségesebb pl.
2019. jan. 27. 19:14
15/21 anonim válasza:
Mert ésszerű határok között (megfelelő állag pl.) majdnem mindegy, mit adunk először a babának.
2019. jan. 27. 20:29
16/21 anonim válasza:
A nyugati, meg a skandinávok legtöbb esetben figyelembe veszik a WHO és ESPGHAN ajánlást. Azért valljuk be, Magyarországon kontroll mánia van, mikor mit csinálhatsz a gyerekeddel. A WHO 25 évig kutatta, tanulmányozta a baba szervezetet, a bélbolyhok fejlődését stb, én nekik jobban hiszek, kint a védőnőmnek, aki 25-30 éve végzett a főiskolán, és fogalma sincs az ajánlásokról :( én világosítottam fel, hogy bizony már egy éves kor előtt ajánlott az allergének bevezetése immunológiai szempontból. Nézett rám kerek szemmel, hogy hét hónapos babám rántottát evett. Nyökögött, hogy de a tojást még nem szabad.. Blabla... Mondom nem szabad? Szerencsére ő nem hatóság. Megmondtam neki is, hogy a naprakész releváns információk alapján hoztam meg a hozzátáplálási szokásaimmal kapcsolatos döntést.
2019. jan. 28. 14:39
17/21 anonim válasza:
Igen, ahogy az előttem szóló írja. Egyébként a mostani legújabb kutatások szerint még előbb érdemes bevezetni az allergént.
Íme az amerikai FÖLDIMOGYORÓS bébiétel 4 hónapos kortól!
Utloso nem kotekedni szeretnek, de en voltam/vagyok az ‘angliai hozzaszolo’, tobbi hsz mind mas orszagot vsgy csak regiot emlit.
2019. jan. 28. 17:36
19/21 anonim válasza:
Bocsi, én is az angliai hozzászóló vagyok , valamikor az elején írtam, előbb mint te. :)
2019. jan. 28. 22:15
20/21 anonim válasza:
Már a semmelweis oldalán is fent volt egy-két éve, hogy 6 hós kor fölött mindent lehet... Majd jó 15 év múlva eljut az összes gyerekorvoshoz meg védőnőhöz is. Én nyugati ajánlásokat követtem, köszöni a gyerek él, nem allergiás stb.
Amúgy a vicces az, hogy egy rakás ételtől féltik itthon a gyereket, közben meg elsőnek lereszelt almát meg a levét ajánlják, holott az alma egy tök savas gyümölcs, eleinte kint párolni szokták, pont emiatt...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!