Ti mennyire tartjátok be a hozzátáplálási táblázatot?
A táblázatok is mindenfélét írnak szóval kérdés, hogy melyik táblázatot? :D
Allergénekkel betartottam az aktuális ajánlást, de pl tojásfehérjét bevezettem 2 héttel a szülinapja előtt, szóval nem ragaszkodtam ahhoz, hogy naprapontosan betöltse. Aztán az ilyen cukkini félék, ha 3 táblázatot nézel 3 félét írnak, ebből azt vettem le nincs olyan hatalmas jelentősége :D aprómagvasokat is betartottam bár szeptemberi a fiam és júliusi a lányom, úgyhogy nem voltak közel a 1,5 éves korhoz eperszezonban.
Igen ezért kérdezem. Régen ilyen nem volt.
Fél éves a kislányom, persze füstölt kolbászt meg puffasztó hatásúakat pl. káposztát természetesen nem adok neki.. Azzal tisztában vagyok mit mikor ajánlatos, de már egyedül eszi a baba piskótát, spenótot kapott már ahogy anyósom csinálta, rántással, lekváros palacsintát kóstolt, nincs még fogacskája se, de állandóan kinézi a szánkból még a rántott húst is. :D
Egyetlen táblázat sem tudja megmondani, hogy a te babád mire lesz érzékeny. Az enyém pl a banántól görcsöl, ami pedig az elsők között adható.
A fokozatosságra és az allergénekre figyelek. Meg szerintem fontos a józan ész, a puffasztós kajákat krumplival higìtva kapja, én is felfordulnék egy tál karfioltól vagy kelkáposztától.
Spenótot rántással? Lekváros palacsintát? Babapiskótát?
Azért ennyire ne legyünk lazák.
6 hónaposan alma, banán, barack, répa, krumpli, sütőtök, avokádó, glutén. Nem elég ennyi?
Mondjuk a cukor, a tojás, a tej? Ezek így nem kellenének még 6 hónapos korban. Az emésztőrendszeri problémák meg később jönnek elő.
Anyósom is mondta, hogz 5 hónaposan már pörköltet adott a férjemnek. Na olyan is a gyomra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!