Hogyan haladnátok tovább?
Figyelt kérdés
Kisfiam 5 hónapos tápszeres baba. Védőnő és doktornő tanácsára 4 hónaposan elkezdtük a hozzátáplálást, mondták hogy 5 hós korára ki kell váltani a tízórait és legalább 150gr. pürét meg kell hogy egyen . Haladtunk szépen sorba almalé majd püré őszibarack sütőtök majd felírták a Sinalcot. Az almát nem ette illetve amit max. megevett belőle (40gr.) az is befogta a hasát. Jött a barack abból max. 90gr.-ot evett meg pár alkalommal de egy idő után a száját sem volt hajlandó kinyitni hanem sírt. Sütőtökből talán 4× sikerült(max.130gr.) "normálisan " megetetni értem ezt úgy hogy nyitotta a száját ette rendesen(itt már azt hittem hogy egyenes jöttünk) de mivel nem ehet csak ezt (sok karotin) kevertem neki almával aztán már csak almát kapott (szerencsére birta már a pocak is ) . Most volt kint a védőnő az 5 hóson és közölte hogy akkor 6 hós korára ki kell váltani az ebedet főzelékkel min.160gr. kell hogy legyen amit megeszik. A helyzet az, hogy nem hogy ebédre, de most már tízóraira sem fogad el semmit sütőtök/alma amit az utóbbi időben már megevett. Összeszorítja a száját könnyben forgó szemmel sír vagy épp kifeszül úgy hídba hogy épp hogy nem esik ki a hordozóból 😔 Erőltetni nem akarom , nem akarom azt hogy az étkezés számára rossz élmény legyen viszont igy nem haladunk egyről a kettőre amit elvileg kellene újra 6 hós koráig... Nem lenne még érett rá vagy én csinálok rosszul valamit ? Egy egy ilyen esetnél már esküszöm x.ranyának érzem magam hogy nem tudom normálisan hozzátáplálni vagy gyötröm vele szegényt. Mit tegyek? Hagyjak ki pár napot aztán próbáljam újra vagy mondjam meg a dokinőnek hogy ez nem megy még neki ? Bocs ha hosszú lett, de első gyermek és én már abszolút tanácstalan vagyok. Ti mit tennétek ¿2018. nov. 18. 14:42
11/11 A kérdező kommentje:
Kóstoltam persze valóban az ... igazabol egy fel zacskoval sem fogyott még el belőle de merem állítani hogy az
elkeszitett mennyisegnek is a fele a kukában landolt . Én sem hinnem hogy elvagyunk maradva bármivel is... pörög forog gagyog és már 2 fog büszke tulajdonosa mindezt normális méretekkel. Úgyhogy nem idegeskedem . Köszönöm a segítőkész válaszokat!
2018. nov. 18. 16:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!