Hogyan haladnátok tovább?
Én a gyerek igényeit követném.
Védőnőnek orvosnak széles mosoly, és mondod hogy minden rendben, jól halad a hozzátápi.
Egyáltalán minek erőltették ezt a 4 hónapot?
(Orvost válthatsz, védőnőt sajna nem.)
Nekem négy gyerekem van, egyikük 7,5 hónapos koráig a száját nem volt hajlandó nyitni ha kanál közelített, mindegy mi volt benne.
Nem erőltettem és köszöni jól van. 😎
Irányadóak a számok, olvass utána annak, hogy milyen kritériumai vannak annak, hogy egy baba megérik a hozzátálálásra.
Arról nem is beszélve hogy mi felnőttek sem eszünk meg pont egyforma adagokat, sem másokhoz sem magunkhoz képest...
Igazad van nem mindig ugyanolyan az étvágya egy felnőtt embernek sem ,
csak teljesen bestresszeltek ezzel hogy ennyit meg annyit kell!! ennie és mikor mondtam hogy a tízórai eddig max 130 volt hát...nem mosolyogtak. De én is úgy gondolom hogy amit elfogad vagy amennyi jól esik neki annyit és azt adom. Nem fogom sem magam sem a babát "gyötörni " hogy "teljesítsünk". Köszönöm a válaszod
Ez is elavult hozzáállás.
Az anyatej meg a tápszer is tele van értékes tápanyaggal. Egy alma kalória és tápérték szempontból is sokkal silányabb.
A WHO ajánlása hogy fél éves korban kezdjük meg a hozzátáplálást, mindegy hogy tápszeres vagy anyatejes a baba.
En nem eroltetnem. A vedonot is kibsznam mint a sz.rosmacskat.
Az anyatejes babak kapásbol fel eves korig altalaban kizarolag anyatejesek, legalabbis ez a who ajanlas.
Mondhatni nalunk is aktualis a tema. En minden nap delelott egyegy kiskanal gyumolcsot adtam neki ennyi idosen. (vegyesen taplalt volt amugy, anyatej es tapszeres egy evig az elso naptól) Sinlacot minek adtak neki? Kis sulyu? En nem adtam neki ilyeneket, ugy mindennek ugyanolyan ize lesz. A vedonoi ajanlas egy dolog, de te vagy az edesanyja. Etkezest mi kb 10honaposan valtottunk ki. Most 15honapos es mar csak éjjel kap tapszert meg lefekveshez, szoval semmirol nem maradtunk le.
Neha nemnormalisak egyes vedonok
Kostoltad? Sztem szornyu. Persze annyira jo, hogy egyszerű elkesziteni es valóban barmivel lehet keverni.
En egy alkalommal valtottam ki es azért irtak fel a gyereknek, mert mikor elkezdett maszni nem hizta meg a kötelezőt, de nem hasznaltuk el, mert szepen lassan elkezdett eszegetni. (de ez 8honaposan volt)
Semmikepp ne erezd magas xaranyanak vagy hibasnak.
Minden ember (es minden kisbaba) mas. A listak, a hozzataplalasi tablazatok iranymutatoak, nem szentiras. Fog enni ha itt az ideje. Annyira kicsi meg, semmirol nem vagytok lemaradva az en allaspontom szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!