Nem eszi a zoldsegeket, mit csinalok rosszul?
Próbáltad vegyesen adni azokkal, amiket már bevezettél? Ha almát már eszik, adj hozzá egy pici krumplit/répát és ha elfogadja, folyamatosan emeld a zöldség arányát a gyümölcséhez képest.
Elég sok mindennel próbálkoztál már ahhoz képest, hogy 5,5hós, szóval egyébként simán ráértek, lehet h még nem érett meg rá, ennyi.
Bőven ráér még, hogy megszeresse. Próbáld újra pár hét elteltével ugyan azokat a zöldségeket, amiket eddig nem fogadott el, lehet akkor már enni fogja. Gyümölccsel keverve is próbálhatod.
Semmiképp ne erőltesd, csak megutálja tőle az evést.
Sütőtököt vagy édesburgonyátbpróbáld, mindkettő jó édes, és szezonja is van. Bőven ráér még sokfélét enni.
A doki miért erőlteti ennyire a hozzátáplálást? Nálunk a védőnő ilyen, szerinte három naponta be kell vezetni valami újat. Ja, és szerinte már 3 étkezést ki kellett volna váltani. Hét hónapos a kislányom, egyszer eszik főtt kaját. Próbáltam kétszer adni neki, fájt a hasa. Na, azóta én csak bólogatok a védőnőnek, és csinálom, ahogy nekünk jó.
Még annyi jutott eszembe, hogy tegyél a zöldséghez egy kis anyatejet vagy tápszert, esetleg natúr gabonapelyhet, hogy lágyìtsa az ìzét.
Nézd meg milyen bébietelek vannak és onnan lehet lopni ötletet, mit mivel keverj.
Babák az édesebb ízt szeretik. Semmit ne eröltess. Nálunk még most is tart a kóstolás pedig már 4 évesek!
Most jutottunk el oda, hogy kelbimbo...
Ha valamiről azt hiszed nem szereti, ne adj pár hétig, de utána mindig próbáld. Ha megint nem szereti 1 hó múlva megint próba.
Nekem az vált meg be hogy a kanalat nem nyomtam a szájukba csak elé tettem és ők megnyalták bekaptak. Így mindent meg mérték kóstolni mert tudta hogy nem tomom bele.
Fiam 5,5 hónaposan nem ette meg a brokkolit. Mást igen. 1 éves koráig nem adtam neki. Akkor megette.
Amit nem szeret, nem kell erőltetni. Te örülnél, ha kényszerítenének, hogy egyed meg, amit ki nem állhatsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!