Hozzátáplálással kapcsolatban pár kérdésre válaszolnátok?
A lányom 5 hónapos, eddig kizárólag szoptattam, a cumit sem ismeri. Pár napja elkezdtem kóstoltatni vele az almát szoptatás után, 2 napig evett belőle 1-2 kanállal, aztán 3.nap amikor rátettem a szakálkát és már kanalaztam volna az almát vígasztalhatatlan sírásba kezdett, pedig még bele sem kóstolt. A védőnő erre azt tanácsolta szüneteltessem 3 napig, aztán kínáljam barackal.
Első sorban az lenne a kérdésem, hogy ti hol veszitek a babátoknak a gyümölcsöket? Szupermarketekben, piacon, a sarki zöldségesnél? Nálunk a biobolt nem jöhet szóba mert nincs a városunkban.
2. Az almát üveg almareszelőn lereszeltem és szilikon (megmosott, fertőtlenített) jégkockatartóba adagoltam, lefagyasztottam, ezt így majd odaadhatom a babámnak kiolvasztás után, nem fog változni az íze? Jobb lenne egy műanyag jégkockatartó vagy jó a szilikon is?
Rizst, zabot mikor vezettétek be a babátok étrendjébe, és hogyan készítettétek el neki?
Ti milyen poharat használtok amiből majd ihat vizet és nem okoz cumizavart?
Nem vagyok az a paramami de az internet bugyraiban számos ellentétes dolog kering a hozzátáplálással kapcsolatban, annyi oldalt elolvastam, hogy már teljesen bekavart, ezért inkább a tapasztalatokra lennék kíváncsi. Előre is köszönöm aki választ ad minden kérdésemre.
Ne viccelj már!
Van saját almát, de nem tudod, hogy hogy rakhatod el feldolgozás, fagyasztás nélkül a tél végéig, amikor az alma a legkönnyebben tárolható gyümölcs?
Hány és vagy 10?
Nyugodtan lefagyaszthatod, ha már kemény, szedd ki a jégkockatartóból és tedd dupla fagyasztózacskóba, akkor nem veszi àt a szagokat, nem hullik rá jég stb.
Rizsből, zabból én natúr gabonapépet vettem (dm), nem azért, mert lusta vagyok megfőzni 1 kanállal, hanem mert a botmixer csak kavarta meg dobálta, nem tudtam rendesen pépesìteni. Rizset elvileg 4 hónapos kortól kaphat, a zabot a glutén miatt pici mennyiségben 6 hónapos korig ajànlott bevezetni.
Pohàrral nincs tapasztalatom, tápszeres a babám, cumisüvegből issza a vizet. Úgy tervezem, hogy rendes pohárból fogom megtanìtani inni, szerintem felesleges kör a csőrös meg tanuló meg mindenfajta pohár. Aztán majd kiderül.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!