Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Tápszer helyett meleg ital?

Tápszer helyett meleg ital?

Figyelt kérdés
A tápszert nem akarja megenni, a gyerekdoki azt javasolta, hogy reggel, este igyon meleg italt, ma kapott maci kávét, egyenlőre utálja. Ti mit szoktatok adni? Kakaó talán korai lenne, 15 hónapos. Vagy van aki adja? Tejital ugyanaz, mint a tápszer?

2018. szept. 7. 10:36
 1/7 anonim ***** válasza:
36%

1 éves korától kezdve tejet kapott a kisfiam (13 hónapos koráig cicizett), néhány hét után leváltottuk kakaóra, 15 hónaposan kb már egyiket sem itta meg, így maradt a tea és a víz.

A tea pl meleg ital.

2018. szept. 7. 10:41
 2/7 anonim ***** válasza:
36%

A maci kávét az én fiam is utálta. Egyébként nincs is jó íze. Nagyobb korában adtam a fiamnak, még cukrot is tettem bele, de úgy sem itta meg. Megkóstoltam és számomra is borzalmas íze volt.

Viszont a tej egyáltalán nem korai. 1 éves kor után nyugodtan adhatsz neki. Próbáld meg először a tejet, nálunk mondjuk először nem itta meg úgy a fiam, ezért kakaót csináltam, azt itta. Utána már mikor nagyobb lett, akkor viszont megitta a sima tejet is.

A tejital pedig másabb, mint a tápszer. De bizonyos kor felett már nem tápszert szokás adni, gyakorlatilag a tápszert váltja fel a tejital.

2018. szept. 7. 10:45
 3/7 anonim ***** válasza:
Igen, a tejital is tápszer, csak épp általában jobb ízű. A Milumil vaníliása még nekem is ízlik. A lányomnak mondjuk pont nem jött be. De egy próbát megér. Több vitamin van benne, mint a tejben, macikávéban, kakaóban és könnyebben emészthető.
2018. szept. 7. 11:13
 4/7 A kérdező kommentje:
Mindenkinek ment a zöld, valaki más lehúzza a válaszokat pedig hasznosak, nekem ízlik a maci kávé amúgy.
2018. szept. 7. 11:43
 5/7 anonim ***** válasza:

A tejital is tápszer, de azért kipróbálhatod ízlik- e neki, ha nem akkor belerakod a kávédba. ( ez csak tejpor, nekem kifejezetten ízlik a kávém tőle )

Egyébként már bőven kaphat tejet is.

2018. szept. 7. 12:27
 6/7 anonim ***** válasza:
53%

Azért húzzák le a válaszokat, mert manapság "nem szabad" 1 évesen tejet adni...

Én tejitalra váltottam 1 évesen, majd 20 hónaposan vezettem be a tejet (házi).

Maci kávé rossz ízű, kevés gyerek szereti.

Próbáldd meg a vaniliás tejitalt.

2018. szept. 7. 12:57
 7/7 anonim ***** válasza:

Körülbelül 11 hónapos korától 14-15 hónapos koráig ivott a fiam Milupa Vaniliás tejitalt. Csak ezt itta meg a tápszer után. Viszont 15 hónap körül azt is megutálta, úgyhogy kakaóra váltottunk.

Eleinte csak épp annyi kakaót tettem a tejbe, hogy épp "megszínezze". Aztán láttam, hogy se a tej, se a kakaó nem tesz rossz reakciót, úgyhogy egyre jobban kakaósodott az ital.

2018. szept. 7. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!