Akik 6 hónaposan kezdték a hozzátáplálást, azok 7 hónaposan hol tartottatok?
Akkor adj neki több szilárdat. Én bolti bébiételt adtam neki, néha pároltam répát, almát stb. legfeljebb leszokik ciciről (vagy lentebb adja az anyatej iránti igényét), de azt úgyis önmaga akaratából fogja tenni, ne aggódj, ha kevesebbet cicizne.
De kipróbálhatod azt is, hogy előtte cicire rakod és csak utána adod neki a szilárdat. Ha éhes, úgyis kérni fog még cicizés után is. Ne félj, ha jó a súlya amúgy, enni fog így is eleget, nem lesz gond :-)
"ő nagyon igényelne többször szilárdat és kevesebb cicit"
Hát kövesd az ő igényeit! Most nem az a fontos, hogy te mit szeretnél! Fél éves kor fölött igenis el kell kezdeni az étkezések kiváltását, főleg, ha a gyerek szemmel láthatóan igényli is!
Olyan szinten van túltolva mostanában az anyatej jelentősége, hogy tele van az ország másfél-két éves, enni-rágni nem tudó, foggal teli szájjal csöcsön lógó, 9-10 kilós alultáplált gyerekekkel.
Értsük már meg, 6 hónapos korig LEGJOBB az anyatej, ezt senki nem vitatja, de fél év fölött nem alkalmas önmagában a csecsemő táplálására! Én nagyon is tudom, hogy egyszerűbb előkapni a cicit, mint darabolni, főzni, turmixolni, mosogatni. Számtalan anyuka csomagolja a lustaságát a "szent anyatej" égiszébe. De ez van, a gyereknek 6 hó fölött szüksége van már más tápanyagokra is. Azt adj neki, amitől elégedett, hidd el, jobban tudja mint te, hogy mi kell neki!
Ha igeny szerint szoptatod, akkor erdemes a ht-tol fuggetlenul, ill. etkezesek elott, es nem utan adni, ha nem a kivaltas a cel, es meg szeretned szoptatni. Ha keves neki az anyatej, akkor pedig igeny szerint a bevezetett etelekbol nyugodtan adhatsz neki tobbet is.
6 honaposan kezdtuk, 8 honaposan meg napi 1x par falatnal tartottunk, nem eroltettem semmit, 10 honaposan mar napi 1-2x picit tobb mennyiseget evett, majd 13 honaposan indult be igazan, azota is nagyon szeret enni.
Elvileg 9 hósan kell 2x mást ennie anyatejen vagy tápszeren kívül.
Simán ki lehet váltani vele már egy étkezést.Főleg ha igényi..és semmi baja tőle,akkor miért nem szeretnéd?
Mi 6 hósan kezdtük.Most 7.5 hós és imád enni. Főleg gyümölcsöket.Sajnos a hozzátáplálással nálunk vissza jött a hasfájás, ami elrontja az éjszakákat amik eddig se voltak jók...de ez van.Remélem hamar túl leszünk ezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!