Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Szerintetek ideális a fiam...

Szerintetek ideális a fiam súlya vagy túlsúlyos?

Figyelt kérdés

Kisfiam 21 hónapos, 3200grammal született. Ma mérte a védőnő, ruha, pelus nélkül 14,5 kiló. Azt mondta ez nagyon sok! 83cm a magassága.

Tényleg kicsit dundi. Viszont nem egy rohangáló gyerek, szívesebben játszik egyhelyben.

Valóban sok neki ez a súly?

2018. máj. 7. 08:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Az én majdnem 3 és fél éves lányom 14 kiló 95 cm.Sokkallom,főleg a testmagasságához.
2018. máj. 7. 12:29
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
16 hós kisfiam 86cm és 13kg. Igazi stramm gyerek, egyáltalán nem kövér.
2018. máj. 7. 12:42
 13/17 anonim ***** válasza:
72%
Hàt...vedd rà valahogy a több mozgàsra. Itt a jò idő, lehet kint szàguldozni mindenfèle jàrgànnyal, stb. 😉 De ne izgulj, azèrt annyira nem vèszes a helyzet, elkezd majd nyùlni, ès lassabban fog hìzni is. Az èn kislànyom màrciusban volt 2 ès fèl èves, 14 kilò ès 97 centi.
2018. máj. 7. 13:22
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Sok ekkora súly ilyen magassághoz szerintem is. Viszont 1-1,5 évesen az én fiam is duci volt, (1 évesen több mint 12 kg igaz hozzá 82 cm) már most inkább vékonynak látom de inkább csak azért szerintem, mert magas. 14,5 kg és 100 cm, szeptemberben lesz 3 éves.
2018. máj. 7. 13:38
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
14,5kg a 2,5éves fiam. Kb 92 centi lehet. Nem tudom, rég nem mértem és nem duci. Izmos széles háta van, igazi pasis kinézete. Szeret enni,rohangalni de leulni is jatszani. 3800al szuletett. De ha ennél 10 centivel alacsonyabb lenne, akkor tulsulyos lenne. Szoval tenyleg az a fiad. Menjetek jatszoterre, hadd mozogjon. 5etkezesbol 2szer nem kell teljes adagnak lennie. Ha iszik még tapszert, tejitalt, akkor el is hagyhatnad
2018. máj. 7. 13:48
 16/17 anonim ***** válasza:

Nagyon messze van az ideálistól, az meg főleg, hogy alig mozog.

Sétáljatok minél többet, ne vedd fel, ne ültesd kocsiba sétához!

Mit iszik? Ha gyümölcslevet, teát, az is felesleges (üres) kalória. Víz kell helyette.

Lányom egyébként 93 centihez 12,5 kg és nem sovány, pocakja is van.

2018. máj. 7. 14:17
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

Az én fiam is pont 21 hónapos, 12,8 kg, nemrég mértük, és 87 cm. Szerintem nem vészesen sok a 14 kg, viszont valószínű, hogy ezért is "lustább", a kevés mozgás viszont további plusz kg-okhoz vezethet.

Én az evéssel nem foglalkoznék, max több zöldség, gyümölcs, nálunk tízórai és uzsi mindig gyümi. De többet mozgatnám. Vidd gyerekek közzé, ha akkor többet rohangál. Találj ki játékokat, hogy tovább sétáljon a saját lábán, fogócska, mondókák, nálunk bevált. Illetve a roller rendesen megmozgatja, nem csak ülni kell rajta, háromkerekűt már tud hajtani.

2018. máj. 7. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!