Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mennyi főzeléket és gyümölcsöt...

Mennyi főzeléket és gyümölcsöt adjak?

Figyelt kérdés
A babám 6 hónapos múlt.3 hete már kap rizspépet/tejpépet.Néhány napja kezdem fozeleket es gyümölcsöt adni neki.Nagyon ízlik neki,ezért képes 120-150 ml megenni belőle.Kicsit izgulok,mert úgy érzem még nagyon az elején vagyuk és szívem szerint csak pár kanállal adnék neki,de ha abbahagyom sír/követeli.Mit tanácsoltok?Adjak neki amennyit kér,vagy ragaszkodjak a csak pár kanál kóstoltatáshoz?

2018. ápr. 18. 07:14
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Hogy hogy rizs és tejpeppel kezdted? Nem kötekedés kíváncsiság. 😊

Az én védőnőmnek már az nem tetszett, hogy zöldséggel kezdem nem gyümölccsel.

Elvileg az allergia és egyéb testi tünetek miatt kell pár kanállal kóstoltatni. De nekem is többet kér. Több napog kapja ugyanazt így figyelem nincs-e puffadás, székrekedés stb.

2018. ápr. 18. 07:34
 2/9 anonim ***** válasza:
83%

A gyümölccsel KELL kezdeni magyar divat, a legtöbb feljettebb országban már régen nem ehhez tartják magukat.

Ugyanis az is pár évente változik, hogy mit ehet és mit nem, illetve mikortól egy baba.

2018. ápr. 18. 07:50
 3/9 anonim ***** válasza:
35%

Én is rizspéppel kezdtem, anyatejjel. Így az íz ismerős, de tanulja a kanállal evést. Amerikában meg avokádóval kezdik. 😄

Kérdező, inkább sírjon, mint valami durva allergiás reakció, nem?

2018. ápr. 18. 07:58
 4/9 A kérdező kommentje:
Angliában élek.itt rizspépet mondott a védőnő elsőnek.Eddig répát és almát kapott.Hál istennek semmi allergia.Mivel ma a 4.nap barackot gondoltam kóstoltatni vele.Akkor ma tényleg csak pár kanállal adok.
2018. ápr. 18. 08:27
 5/9 anonim ***** válasza:
28%
Újdonságból adjál pár kanállal, ami meg már bevált abból a többit, én amúgy mindennel csak egyszer csináltam meg ezt, sőt van, hogy egyszer sem, mivel pl. sütőtökre és répára nem lehet allergiásnak lenni.
2018. ápr. 18. 08:32
 6/9 A kérdező kommentje:
utolsó.én is így csinaltam,de mindenhol azt írták ,hogy az első hwtekben csak 10-20ml kapjon.Azt viszont nem értem miért,mivel az ételallergia max 24 órán belül jelentkezne.
2018. ápr. 18. 09:01
 7/9 anonim ***** válasza:
40%
6 azért, mert baromságokat is írnak, nem fogom éhezni hagyni ilyenek miatt, semmire se volt allergiás eddig, de ha lett volna, akkor ahogyan írtad, azonnal kiderült volna.
2018. ápr. 18. 09:18
 8/9 anonim ***** válasza:
Miért kéne éhezni hagyni? Nyilván nem étkezés kiváltásáról van szó még, hanem kóstoltatásról. Emellett ugyanannyi szopi kell.
2018. ápr. 18. 09:53
 9/9 A kérdező kommentje:
Az evés mellett ugyan annyi tápszert kap mint előtte,sőt kicsit többet,mivel a gyümölcsöt és a zöldséget is tápival hígítom.Csak annyiban nem voltam/vagyok biztos,hogyha nem vált ki az adott gyümi/zöldség allergiás reakciót,akkor kaphat e teljes adagot ha kér (100-150ml)?
2018. ápr. 18. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!