Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Ha egy bizonyos gyümölcs egy...

Ha egy bizonyos gyümölcs egy fajtáját már bevezettem, akkor a többi is bevezetettnek minősül, vagy azzal is kóstoltatni kell először?

Figyelt kérdés

Tudom, buta kérdés, én is röhögök magamon, de 6 hónapos ht-ra készültem, viszont a gyerekorvosnak nem tetszett a kislányom súlya, úgyhogy 4 hónaposan el kell kezdenünk mégis, és így nagyon hirtelen kell beleásni magam a dolgokba.

Szóval ha kapott őszibarackot, akkor a nektarin mehet? Ha kapott egy féle almát, akkor a többi mehet?

2018. ápr. 6. 08:12
 1/7 anonim ***** válasza:
59%
Nem biztos, hogy értem a kérdést, az őszibarack és a nektarin ugyanaz nagyjából, szóval az mehet, a többi gyümölcsöt kóstoltasd meg vele és ha nem fáj a hasa tőle, akkor mehet, mi édeskrumplit, sütőtököt, répát etettünk vele mikor ilyen pici volt.
2018. ápr. 6. 08:22
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekem a gyermekorvos kifejezetten felhívta a figyelmem, higy az őszibarack és a nektarin nem ugyanaz, az előbbit 6, az utóbbit inkább csak 7-8 honaposan kapja.

Én blw-zni készülök, 6 hos a fiam, de én meg nem kezdtem el így a hozzataplalast, (azaz próbáltam és csúfos kudarcba fulladtam), nem is nagyon olvastam utána.

2018. ápr. 6. 08:48
 3/7 anonim ***** válasza:
Hát nem kell mindenféle almát külön bevezetni. Ha egyfajtától nincs baja, a többitől se lesz, max ha nagyon eltérő az íze kérdés, hogy elfogadja-e már először. Sárgabarackkal azért vigyázz, egy kalap alá azért ne vegyél minden barackot. Én a nektarinnal is óvatos voltam, nem kanalanként vezettem be, de elsőre 3-at azért nem mertem odaadni belőle, másnap már amennyit kért.
2018. ápr. 6. 08:52
 4/7 A kérdező kommentje:
A sárgabarck tök más, ez nyilvánvaló. 😊
2018. ápr. 6. 09:04
 5/7 anonim ***** válasza:
Pillananyilag mivel tavasz van semmilyen öszibarackot nem adnék neki, a lányom éppen a barack szezon után kezdett el enni, így ő egyáltalán nem kapott még ilyet, bébiételben amúgy adhatod, az más.
2018. ápr. 6. 10:22
 6/7 anonim ***** válasza:

A különböző almákat én nem vezettem be külön, de a nektarin és az őszibarack nem ugyanaz, azt külön kell.

(Egyébként még a barackkal várhatsz is, mert nincs szezonja. 1-2 hónapot ráér.)

2018. ápr. 6. 12:50
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem a kérdésre válaszolok, de én biztos nem hallgatnék az orvosra, ha az ösztöneim mást mondanak.

Az én lányomat 3 hónapos korától tápszerrel akarta tömetni a gyerekorvos, mert nem hozta a tankönyvek szerint előírt súlyt.

Szerencsére eszem ágában se volt rá hallgatni, hiszen volt még elég tejem, 5 hónapos kora után kellett csak éjszakára pótlást adnom.

Nem kezdeném hozzátáplálni fél éves kora előtt, ha van elég anyatej.

2018. ápr. 6. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!