Ha megeszek bizonyos zöldségeket, gyümölcsöket utána mindig viszket a nyelvem és a szájpadlásom, érdemes elmennem orvoshoz?
Köszöntelek az allergiások klubjában. Nekem még a hallójárat is szokott viszketni.
Orvosnál még nem voltam vele, mert annyira nem vészes, nem fulladok meg ilyesmi.
Persze érdemes kivizsgáltatni orvossal, hogy mire lehetsz még allergiás.
Én is nagyon csodálkoztam ezen, hogy mi lehet. Fura dolog, hogy 15 év alatt sehol sem hallottam, van olyan hogy keresztallergia. Bizonyos gyümölcsöknek hasonló a kémiai szerkezetük, mint amelyik pollenre érzékeny vagy. Írd be a google-be, és elő fog jönni egy táblázat, ami megadja melyik pollennek mi a kereszt allergén étele.
Menj orvoshoz, csináltasd meg a tesztet, de ha mellékhatásokat nem akarsz, akkor engem keress fel.
Sőt, nem csak pollenekkel elképzelhető keresztreakció,hanem például fémérzékenységgel is. Egyik ilyen jellemző,h aki fémre érzékeny,az érzékeny a zellerre,paradicsomra,petrezselyemre is.
Ha megcsinálnak egy allergia tesztet,adnak utána egy leírást,h mitől kell, tartózkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!