Mit adtok a 8 hónapos babának? +/- egy hónap még oké de más életkorú gyerekek anyukája most ne válaszoljon kérlek titeket
Amilyen nagy könnyedséggel vágtam bele a hozzátáplálásba én most olyan tehernek is érzem.
1. Mikor és mennyi tápszert (!) eszik a babátok? Hány kiló a baba?
2. Mennyiszer kap egy nap szilárd ételt?
3. Pontosan miket adtatok eddig és mennyi ideig vezetitek az új ételt?, és hogyan néz ki mondjuk egy 3 napos menüsor?
4. Fontos a hús?! De tényleg minden nap vagy csak héti 3-4 alkalommal?
5.Csirkemájat? Heti max egy alkalommal ugye?! Hulye kérdés!! Akkor hogy vezessem be mint új ételt három napon keresztül.??
6. Hogyan adjak neki darabos ételt? Ha marad egy picivel nagyobb zöldség vagy gyümölcs darab a pépben, látom hogy már öklendezik és nehézen nyeli le. Már ugye adhatnék neki babakekszet. De így nem merem oda adni neki. 4 hónaposan jött ki alul 2 foga. Azóta semmi.
A mi rendszerünk, amivel nyilván baj van mert el is van hízva.
Reggel 6kor 180 mili (+por) tápszer.
9:30 -körül 120(+por) tápszer ,de ez is csak azért mert úgy mondták kínáljam először tejjel.
10:30 körül kb 250 gramm gyümölcs vagy zöldség, attól függ épp mit vezetek be. Majd alszik kicsit.
14:30 körül 120 mili tápszer (+por)
16 körül újra 250 gramm gyümölcs vagy zöldség majd este fél 7kor 180 mili tápszer.
A baj ott volt hogy kb 5 hónapos koráig anyatejes volt és aztán több tápszert kapott mert nem tudtam mennyit adhatok neki és most 8 és fél hónaposan 11 és fél kiló. A tápszer adag vissza lett húzva neki
Amit eddig kapott
Alma(ez szinte mindig van a napi kajában mert nagyon szereti) banán, körte, cukkini,krumpli,édesburgonya, répa, brokkoli, sütőtök, csirkemell,de ezzel us bajban vagyok pl Ez mind amit eddig evett. Glutént babakeksz porral adagolom neki a kajába minden nap. Néha adtam neki egy kis csipet kenyeret. Csirkemell? Ti hogyan csináljatok hogy egy héten többször is tudtok adni neki husit,? Meddig tároljátok a hűtőben? Hányszor és mekkora adagot adtok? Disznó hús? Már lehet?
És akkor mi van a yohurtokkal? A sima bolti natúr yoghurt mehet neki? Mennyi először?és mibe? Főzelék? Mitől lesz főzelék? Krumplitól? Attól csak pép lesz ha mondjuk teszünk hozzá répát és husit nem?
Igen. A fejemben káosz van és nem tudom mit csináljak! Ez elszomorít. Külföldön élek. Az itteni szokás szerint 6 hónapos kortól mehet neki a vajas kenyér amihez már egy 8 hónapos lehet hogy érett de akkor sem tudom mi a helyes. Hosszú lett tudom de most legalább kiírtam magamból.
4 es vagyok. Egy olyan jegkockatarokobol kivett pepes hus egy adag. Az pont elég egy db krumplihoz keverve.
Lefagyaszthatsz adagokat persze, de ez a krumpli fozes mindennel egyutt max fel ora az egesz. Fel iraval ebed elott neki allok es boven kesz mire kell. De fagyasztva is jo, kis adagokba, csak azt reggel ki kell venni, hogy ebedre kiolvadjon. Szerintem sok tapszert adsz neki. Tizorai meg uzsonna mar mehet mas is. Tejpep, vagy gyumolcs. Reggeli vacsora az tapszer maradhat, meg én az ebedje utan kinalom még tapszerrel de nem issza meg a teljes adagot.Az elejen nekem is nagyon idegen volt ez, nem tudtam h kell mit csinaljak neki, de szep lassan bele lehet jonni.
1. Reggel es este. Nem tudom, hany kg, legkozelebb csak a 9 havi kontrollon merik.
2. 3x - tizoraira gyumi, zoldseg es babakeksz, ebedre kremleves csirke/pulyka/ stb hussal, uzsira masodik pl rizotto csirkevel, zoldseges spagetti, vadas marha
3. Husleves, rizotto csirkemellel, zoldseges spagetti, vadas marha, paradicsomos burgonya, kelkaposztafozi, krumplifozi stbstb ennyi jutott hirtelen eszembe (ja meg a kremlevesek, gyumolcsleves)
4.Fontos (orvos rokonaim plusz gyerekorvos mondta)
5. En valtogatom pl egyik nap hus, aztan komplettalt ebed, maj, hal.
6. 6-kor tapszer, 9-kor gyumi, zoldseg, 13 -kor ebed,15-kor masodik, 18-kor tapszer plusz sokszor megkinalom gyumivel, rokonokk azt mondtk, annyit egyen amennyit akar, nem baj, ha picit duci, majd lemozogja kesobb
7. Csirkehusit kicsontozom, felkockazom, jegkockatartoba teszem es mikor kell, 2-3 dbot kiveszek es vizben megfozom.
8.1-2 nap
9. Ne
10. Szinten rokonok mondtak, hogy mehet a joghurt bevezetese, 1 kk, masnap 2 kk, 3. nap 3 kk es mikor nincsenek apro pottyok rajta akkor mehet a jogobella is akar abban csak zsir es gyumolcs van igen a natur joghurt is jo
Heti 2-3x ugyanigy a sajt es majd a tojassargaja is
Engem az erdekel, hogy az en vedonom szerint mehet a rantas neki..rokonom szerint nincs szuksege finomitott lisztre..Ti adtok rantastű? Egyelore en krumplival v onmagaval suritek (francia habaras)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!