Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Kanál helyett eleinte etetőcum...

Kanál helyett eleinte etetőcumi, rá tud szokni?

Figyelt kérdés

4 és fél hós kisfiam tápszeres és elkezdtük a kóstolást. A kanállal nincs jóban, csak bizonyos levekre nyitotta a száját, azt is csak másnap. Első alkalom után gondoltam kipróbálom cumisüvegből hígítva adni az íze miatt. Ebből kiderült nem az új ízek nem tetszenek, hanem a kanál. Pépeket se ette. Mondták, hogy cumisüveget, ha lehet felejtsem el, mert rászokik, hogy abból is kap mást és még később fogadja majd el a kanalat.

Nem akarom nála erőltetni, van még idő, de ma gondoltam adok neki egybe nagy darab almát. Nagyon csócsálta ízlett neki, de kiharapdált belőle, mivel kijött két fogacskája is. Féltem, hogy félrenyel. Egy nagyobb darabot öklendezve kiköpött, nagyon figyeltem, de így többet nem adok. Erre javasolták az etető cumit. Nekem nem túl szimpatikus, de sokaknak bejön, viszont attól félek, erre is rászokna és megint ott lennénk, ahol a part szakad...

Érdemes lenne venni egyet, vagy hagyjam a csudába, mert rászokik?

Tapasztalatok érdekelnének leginkább.

Nem sürgetem a dolgot most is várunk januárig és próbálkozunk újra a levekkel és kanállal, majd péppel.

2017. dec. 23. 22:40
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
67%

Fel ne robbanj már! :)

A WHO az egyedüli kompetens a témában és 6 hónapos kortól ajánlja tápszeres gyerekeknél is a kezdést.

[link]

2017. dec. 24. 11:11
 12/12 anonim ***** válasza:
58%

Kérdező.. nem baj, hogy megpróbáltad, én is nekifutottam de az sem baj, ha a baba még nem érett rá, normális. 2-3 hetente neki lehet futni a dolognak.

A te eseted nem derül ki hogy alakul másképpen de könnyebb cumisüvegből enni, valószínű tudtad és ezért nem akartál kanállal enni.

Aki meg kinder pinguit ad a 3-4 hósnak, annak nem tudom mi értelme és nem tudom minek hoztad ide. Baromi egészségtelen és felesleges. Persze más is felnőtt krémtúrón meg tejbegrizen de akkor nem volt téma a hasfájás. Senkit se érdekelt, ha valaki fél éves korában is ordított egész nap a fájdalomtól, mint én, tejfehérjésként. Csak példa.

Kanállal etess kevés szünet után és nyugi, fog ő enni vele rendesen!

Ma nagyon nyugis napunk van, ma semmit se adtam tápszeren kívül. Kár volt nekifutni. :(

A nagyobb gyermekem amúgy 7,5 hósan érett meg a HT-ra szóval a 6 hó sincs kőbe vésve.

1-es válaszoló voltam és úgy sejtem, hogy ismerjük egymást.

2017. dec. 24. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!