Meg tudnátok mondani, hogy milyen időközönként lehet kiváltani a következő étkezést a babáknál?
Kell egy fenét ilyen hamar kezdeni. A tápszeresnek még kevésbé érett rá az emésztőrendszere, mint az anyatejesnek. 6 hó az ajánlás a legkorábbi kezdésre mind az anyatejes, mind a tápszeres babáknál.
Ez a 4 hónapos baromság még onnan ered, amikor a tápszerek kezdetlegesek és mellé marhadrágák voltak, s így igyekeztek minél előbb kiváltani.
7,5 hónapos tápszeres lányom van, 5,5 hónaposan kezdett kóstolni és roham léptekben halad.
Tápszer reggel (7 óra körül 1,5 dl), tízórai gyümölcs (fél 10-kor), ebéd főzelék (délben), de még 1 dl tápszert iszik elalvás előtt, uzsonna (16-kor) néhány falat babakeksz vagy babapuding, vacsora (18-kor) tejpép és este 8-kor még 1,5 dl tápszer, majd alvás.
4 hónaposan még kár elkezdeni, ha szépen fejlődik a kicsi. Max. egyen egy kis almát, répát, de a normál mennyiségre még várni kell. Egyébként a gyerek dönti el, hogy mikor tudsz elhagyni 1-1 tápszeres etetést. Nyűgösebb napokon a lányom is inkább az emelt tápszert választja a kanalazgatás helyett.
Én is 5,5 hónaposan kezdtem a kóstoltatast.mondta nekem is a védőnő h már 4 hónaposan kezdjük de nem igazán érdekelt :D
Most 10 hónapos és reggel kap tápszert aztán gyümölcs délben főzelék majd uzsonnára tejpép és végül tápszer a vacsora.
Ideje lenne már a gyerekorvosoknak és a védőnőknek egy egységes álláspontot képviselni!
Babám tápszeres, 4 hósan kezdtük a hozzátáplálást.Most 6 hós de még egy étkezés sincs kiváltva.Naponta ált. 2x kap kanalas ételt.
6kor tápszer
10kor tejpép+tápszer/össz. 200g/
2kor fél üveg bébiétel+120 tápszer
6kor kis gyümölcs tápszerrel vagy csak tápszer
10kor tápszer
Éjjel nem eszik.
Nem akarom elsietni.Nyűgösebb napjain van, hogy csak tápszert kap.
Nem korai a 4 honapos :)
Én 2 honaposan már kaptam pépet. Semmi bajom,élek :)) csak fokozatosan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!