Akik a glutént 7 gabonás péppel vezették be hogyan növeltétek a mennyiséget és milyen időközönként? Pl fél kiskanál egy hétig, következő héten egy egész stb? Illetve minden nap adtatok? Mennyi ideig kell bevezetni? Mikortól adható kb bármennyi?
Elso hét: kétnapont egy MOKKÁSkanál gabonapép a gyümölcspürébe
2. héten naponta
3. Héten már egy lapos evőkanál naponta
4. héten adtam már féladagot kétnaponta
A teljes adagra, ahogy a gabonapépen írja nem emlékszem mikor adtam
A sokféle modszer közül én ezt a fokozatos stratégiát választottam mert a glutenallergia lehet csak évek mulva derülne ki és egy életen át tartana.nem vagyok kockáztatos típus ha gyermekről van szó
1- valaszolo, attol, hogy fokozatosan adtad neki, azzal nem elozted meg az esetleges kesobbi intolarenciat.
Kerdezo, en 2-3 naponta szortam egy keveset gyumolcsbe, aztan 2 het mulva nagyobb adagot.
Megelőzni?? Azt se tudják mi okozza. Vagyis azt de, 2 fehérje amelyik minden gabonában megvan (ezért nem értem amit a 2-esnek mondott a védőnő) illetve sikerült kideríteni, hogy a gluténérzékenység egy autoimmun folyamat, de gőzük sincsen mi indítja el. A gluténérzékenység emelett csendesen roncsolja a bélbolyhokat, a jellegzetes tünetek pl hasmenés már csak akkor jelentkeznek, ha jelentős a kár és kialakult a felszívódási zavar.
Persze követjük az ajánlásokat, ami jelenleg az, hogy 4-7 hónapos kor között kis mennyiségben be kell vezetni, én 6,5 hónapos korában adtam egy mokkáskanálnyi pépet a gyümölcsébe pár napig, aztán babakanállal adtam de sokáig nem evett nagy mennyiséget belőle.
A gabonapépen rajta van h glutenbevezetesre kivalo es igy legalabb tobbfele gabonat be lehet vezetni.
A fokozatosság meg a ht nál alap szerintem amugy is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!