Mikor szabad emelni az adagot pl sütőtökből, almából, őszibarackból, ha kb egy hete kezdtem a hozzátáplálást? Most egy jégkocka méretű adagot kap.
Én akkor emeltem az adagot, amikor evés közben bőven nyitotta még a száját az evésre. 2 hónapig csak a tízórait adtam a fiamnak (5 hónaptól). Eleinte csak kis adagot, ami után 1 órával tápszert kapott, mert éhes volt ugye. De aztán 1-2 hét után már annyit evett, hogy 3 órára éhezett meg, így ki lett váltva a tízórai vagy ha úgy nézzük ebéd. Mert ő mindig átaludta a tízórait :D
Kiváltás után még pár hétig csak tízóraira kapott gyümölcsöt, később főzeléket - majd kipróbáltuk uzsonnára a tejpépet, ami szinte olyan mint a tápszer.
Látni fogod, hogy mennyit akar enni. A fiam nagy étkű volt, így hamar ki lett váltva nála a 3 napközbeni étkezés. 8-9 hónapos korra már csak reggel este kapott tápszert. De ehhez az kellett, hogy annyit egyen, hogy elég legyen neki, ne maradjon éhes és láthatóan jól fejlődjön. Kb egy ebéd nála 7 hónaposan 190-250 grammos kaját jelentett.
Amúgy érdemes utána nézni, hogy mi alapján szeretnéd hozzátáplálni. Van az adagolós kanalazós hagyományos mód és van a BLW ami teljesen más rend szerint figyeli ezt. Döntsd el melyiket látod jobbnak.
Azért nem szabad elsőre egy üveggel vagy nagy tányérral adni, akkor sem, ha enné, mert lehet allergiás rá vagy valami és míg 2 kanáltól nem lesz nagy baja, lehet egy nagyobb adagtól kórház. Nem viccből mondják, hogy első nap 1-2 kanál ,második nap lehet duplázni, és harmadik nap már lehet 50 g-nyit adni. Utána meg amennyit szeretne.
Védőnő mesélte, egy anyukának tejérzékeny volt a gyereke, 1évesen kezdték neki bevezetni újra. Meg lett neki mondva 1 kanál joghurt. Nem több... erre a gyerek megette az egész pohárkával... bedagadt mindene és ügyeleten kötöttek ki. Nem hülyeségből vannak ezek kitalálva. Erre szokták mondani, ha a domestos is ízlene a gyereknek megihatná az üveggel?
Na szóval bocsánat kicsit elkanyarodtam :D
A lényeg, ha nem tapasztaltál furát a gyereken, akkor egy héten belül már annyit ehet amennyit szeretne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!