Most kezdjük a hozzátáplálást, gyümölccsel, zöldséggel, de honnan tudom, hogy mennyi egy teljes adag, amivel jóllakik?
Annyi egy egész adag, amit betolva a következő étkezésig jól lakik.
Iránymutatónak jó lehet, ha megnézed, mekkora egy bébiételes üveg.
Attol, hogy latod mennyit eszik meg. Ez nem logikus ?
Minden gyerek mas. Az enyem 1 eves koraig csak par kanallal volt hajlando barmibol is enni. A baratnom BLW- zik, es a 7 honaposa a szemem lattara nyamnyogott el egy szelet sulthust. Neki az az adag. Az enyemnek meg 2 kiskanal. Erre nincs szabaly.
Elsô, neked köszönöm a választ!
Kettes, te meg ha csak ilyen "ez nem logikus" stílusban vagy képes válaszolni, akkor inkább ne tedd. És de, logikus, de attól még felmerült bennem, hogy nem ártok-e, ha annyit adok neki, amennyit megeszik, mert mondjuk még túl korai az a mennyiség és visszajön az egész pl.
Én az első hét kóstoltatása után, már lereszeltem neki egész almát. Majd megeszem ha nem eszi meg - alapon. Addig adtam neki, amíg kérte, tátotta a száját. Aztán hirtelen simán elkezdett annyit enni, hogy csak 3-4 óra után kért újra enni. Így egyértelmű volt, hogy egész adagot evett.
Én azóta is annyi gyümölcsöt, főzeléket adok neki, amennyit enni akar, tehát amíg nyitja a száját. Nem lett kövérke, nem lett túl etetve. Ezt a "szabályt" követve a fiam (minden gyerek más!) tökéletesen fejlődik és egészséges.
Majd ne lepődj meg ha a gyümölcs után hamarabb megéhezik, az nem olyan tartalmas mint egy krumplis zöldséges főzelék :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!