Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 9 hónapos babának ti mit...

9 hónapos babának ti mit adtok reggelire, ebédre, vacsorára?

Figyelt kérdés

Holnap lesz a kislányom 9 hónapos. Anyatejes, néha még igényli, altatáshoz kell neki.

Reggelire többnyire gyümölcspépet kap baba keksszel vagy natúr joghurttal. Ebédre üveges bébi ételt ami ebédre való ugyebár és korának megfelelő meg esetleg ha olyat eszek amit lehet neki is abból ő is kap persze. Vacsorára jó éjt papit vagy gyümölcspép túróval. De olyat is szoktam hogy szendvicset adok neki (katonákat csinálok pl. kenyér belseje rá vajkrém, minőségi felvágott ami ugye 80% hús és trappista sajt) és akkor esetleg ezután egy kis desszertnek kap még egy kisebb adag jó éjt papit vagy valami gyümölcsös cuccot kiegészítésként. Ha olyat eszünk amit neki is lehet akkor meg abból is kap.

Reggelije szerintetek elég tápláló vagy valami mást is kéne adnom?

Ilyeneket nem szoktunk hogy tejpép mert nem szereti.

Ti mit adtok és mit tanácsoltok még esetleg amit szerethet és ehetne?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2017. okt. 11. 18:13
 1/5 A kérdező kommentje:
Egyébként próbáltuk még a 80% húsból való minőségi virslit is ami neki való vacsira.
2017. okt. 11. 18:14
 2/5 anonim ***** válasza:
44%

9 hónaposan még a tejtermékeket se vezettem be, mert 10 hónapot javasoltak.

Nem hogy virsli, felvágott, anyám kínja...

2017. okt. 11. 18:56
 3/5 anonim ***** válasza:
16%
Nekem is a joghurt, túró, sajt ütötte meg a szemem. Egy éves kor elôtt nem javasolják a tejtermékeket.
2017. okt. 11. 19:39
 4/5 A kérdező kommentje:
8 hónapos korától a védőnő mondta hogy ehet ilyeneket csak tejet és tejszínt nem de internetes oldalakon is így olvastam. És semmi baja nincs.
2017. okt. 11. 19:59
 5/5 anonim ***** válasza:
51%

8 hónapos kortól mehet a savanyított tejtermék, sajt nyugodtan.

Szerintem jó a reggeli, nem kell komolyabb, mert ebédre nem fog megéhezni.

Uzsonnára is gyümölcsöt eszik?

Reggelire próbálhatsz még zabkását gyümölccsel, az finom és tápláló.

Ami még fontos, hogy napi 500 ml tejalapú étkezés meglegyen. De lehet, hogy szopik még annyit lefekvés előtt, ébredés után.

2017. okt. 11. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!