Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mit eszik 18 hónapos babátok?...

Mit eszik 18 hónapos babátok? Mit adtok reggelire, vacsorára?

Figyelt kérdés
Nem az ebédre gondolok. Tényleg nem szabad adni neki májkrémes kenyeret, virslit, felvágottat? Nem olyan válaszokra vagyok kiváncsi, hogy adta neki és semmi baja, mert ez csak később derül ki, hanem amikor a 4 éves fiammal olvasgattam utána ilyenektől nem tiltottak.
2014. máj. 14. 12:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Azt mondják, jó minőségű sonkát és virslit lehet egy éves kora után adni. Májkrémet parizert nem ajánlják két éves kora előtt. Ezekben a termékekben sok az ízfokozó és a só, a rosszabb minőségben szója is lehet, ami az arra érzékenyekben allergiát is kiválthat. Az én kislányom 18 hónapos. Körözöttes, halkrémes, tojáskrémes (én készítem mindhármat), sajtos, tejfölös, vajas kenyeret szokott enni reggelire. Néha rántottát, tükör tojást, és néha virslit is, de mi soha nem veszünk vacak, felfújódós virslit, meg kell nézni, vannak már 80% körüli hústartalmúak is. Szalámikat sem evett még, mert azokban is sok a só. Kenőmájast elvétve már kapott, de nem is a kedvence. Vacsira néha tejberizs, tejbegríz, vagy bébi tejpépet kap. És persze lefekvés előtt még megissza a tápszerét/tejitalát is.
2014. máj. 14. 13:14
 2/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok, a sonka kimaradt, azt nagyon szereti.
2014. máj. 14. 13:15
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mindent amit mi.
2014. máj. 14. 13:20
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, mi is a jó minőségű virslit szoktuk venni, néha kap kalácsot is. Kakaós csigát adtál már neki, nálunk látja a nagyot és ő is enni akar. Még a ropit, kekszet sem szabad adni, azt olvastam. Imádja őket.Most nagyon rossza anyának érzem magam.
2014. máj. 14. 13:20
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok, véleményem szerint, ha nem viszed túlzásba a nasit, édességet, és nem főétkezések helyett adod, a mértékletességből nem lehet probléma. A bátyáméknál a gyerkőcök uzsi, ebéd helyett ha csokis kekszet kérnek, azt esznek, na ez a gáz. Természetesen az én kislányom is eszik néha péksütit, ma pl gulyás leves és bukta volt az ebéd, és túró rudi is volt már uzsira, de mivel párommal együtt cukorproblémával küzdünk, és nincs nagyobb tesó, így a picúr sem csábul el, nem sűrűn eszünk ilyesmiket (pedig nagyon szeretjük/nénk mi is). Kenyérből is hamarabb evett teljes kiőrlésű, barna kenyeret, mint fehéret, az ritkán van nálunk, az említett ok miatt. A kicsik még sokat mozognak, ez kompenzálja a bevitt szénhidrát mennyiséget, azaz ők még szerintem többet ehetnek belőle. Lényeg a mérték. :)
2014. máj. 14. 13:46
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ettől mért vagy rossz anya?!dehooogy....Mi is 18.hosak leszünk...azt eszi amit mi illetve a nagyok,kakaóscsigát is adok neki,kalácsot,bundáskenyeret,sült halrudat,felvágottakból,csirkemell,pulykamell,kakaó,leheletnyi cukros tejetEste még cicit is kap.Több gyermekes anyuka.
2014. máj. 14. 13:47
 7/7 anonim válasza:
Kedves elso valaszolo, megkerdezhetem hogyan keszited a halkrémet es a tojáskrémet? Koszonom.
2014. máj. 20. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!