Milyen arányban eszik/evett a 8 hónapos babátok tápszert és szilárdat? Mióta lecseszett a védono és változtattunk egyre kevesebbett eszik.
Csomó helyen olvastam, hogy 1 éves korukig a tej/tápszer kell legyen a fo táplálékuk.
Reggelikor velunk evett pirítóst, de csak erdekesség képpen, ébed és vacsora volt amit rendesen evett, a tobbi tápszer.
A vedono azt mondta, hogy túl sok a tápszer, adjak neki reggelit, tízórait, ebédet, uzsonnát, vacsorát, ajánljak mindig tobbfélet, es csak max 3 uveg tápszert.
Reggeli: tejbegríz/rizs/zabkása+ pirítós+gyumolcs. A gyumit mindig megette, a tobbibol változó, hogy mennyit. kb 2 hétig volt így.
Tizóraira es uzsonnára babakekszeket javasolt, 1 hétig ette oket, mostmár ugy eldobja, meg se találjuk.
Ebéd + Vacsora az mindig husi+ zoldség+ tészta/rizs+ gyumi/joghurt. Mindig mindent megevett korábban, a változtatás óta egyre kevesebbet.
Tegnap egy kis darab pirítóst evett csak reggel, meg gyumolcs se kellett neki.
Ebédje 1/3-at, meg a joghurt felet.
Vacsorara is csak kb. 1/3-ot, meg egy kevés gyumolcsot.
A kekszeket látni se akarja.
És kéri a tápszert.
Ma csak egy kis darab pirítóst evett megint reggel,eltettem mindent késobbre. Egy óra múlva már majdnem sírt a tápszerért, próbáltam a reggelijét, nem kellett neki.
Megette a tápszert és boldogan játszik.
A ti babátok mennyi ido alatt valtotta ki/hagyta el a tápszert?
A védononek ezt nem mondhatom el, mert a fejemet veszi... és hasznos tanácsot ugyse ad, csak hogy legyen meg az 5 étkezes...

A nagyobb lányom 8 hónaposan már csak vacsora után, lefekvés előtt evett tápszert, de őt nagyon érdekelte az evés. A kicsi még csak most kezd kóstolgatni, de nincs elragadtatva.
Nem lehet, hogy fogzik a picid, azért zavarodott kissé össze? Nálunk az mindig borítja az étvágyat. A darabos étel is ezért zavarhatja...
A védőnőnek bólogass és csináld úgy, hogy a kicsinek jó legyen. Ha szépen fejlődik, akkor nem kell túlaggódni a dolgot.

Az enyém 8 hónaposan 3-4 alkalommal evett tápszert.
Én úgy csináltam, ahogy a babámnak jó. Próbáltam 2-3-ra csökkenteni, de hiányzott neki, reklamált, elfordította a fejét, ha a kanállal közelítettem. Amikor megkapta a tápszert, látszott, hogy elégedett és boldog. Aztán később ő magának hagyta el, már nem igényelte, most 10 hónapos és már csak reggel-este eszik tápszert.
A védőnőnek meg bólogatnék, aztán úgy csinálnám, ahogy nekünk jó.

Hülye egy védőnőd van.
8 hónaposan szinte még kizárólag tápszeren élt a lányom, mellette kóstolgatott.
10 hónapos kora körül értünk el oda, hogy a tíórai és az ebéd szilárd volt, de voltak napok amikor csak tápszert evett (betegség, fogzás vagy csak sima nyűgös napok).
16 hónaposan kezdte jobban érdekelni az evés, innentől csak reggel-este tápszerezett.
18 hónaposan hagyta el az esti tápszert, ő döntött.
És kicsivel 2 éves kora előtt letette a reggeli tápszert is (tejet se iszik helyette, mert érzékeny rá, helyette tejtermékek mennek).
Vagy ott van barátnőm kislánya, 10 hónapos. 99 %-ban anyatejes. Mellette kínálja tízóraira, ebédre, uzsonnára mással is, de összesen ha két körömnyit eszik ezekből, sokat mondok.

*5-öshöz kieg.
Pedig én szerettem volna, ha a mostani ajánlásoknak megfelelően 3 éves koráig elfogadta volna reggel-este a reggeli-vacsi kiegészítőjeként a tejitalt/tápszert, de ő nem így gondolta és hamarabb elutasította.
Pedig amennyire nem evett mást tápszeren kívül kb. 16 hónapos koráig, azt hittük, hogy sose szokik le.

Nagyon-nagyon szépen koszonom a válaszokat mindnekinek. Ha tudnék 10 zold kezet nyomnék.
Hatalmas segítseg volt minden válasz. Reggel már sírtam is, hogy biztos azért nem eszik, mert én csinalok valamit rosszul.

Az a helyzet h a védőnő mond valamit ami ugye átlag vagy épp igy tanulta de minden gyerek más ahogy itt is olvasod!
Az én Kisfiam jövőhéten lesz 7 hónapos és reggel este eszik tápszert,tízóraira gyümi ebédre főzelék uzsonnára tejpép.de Ő nyitja is a száját rendesen a kanálra nem hiányolja a cumisüveget Napközben!
Tehát úgy kell csinálni ahogy a gyermek igényli és azt pedig te látod! A védőnőnek pedig vagy bologatsz :D vagy megmondod h úgy csinálod ahogy a gyerek igényli(tehát kiállsz magatokert) Ennyire egyszerű :) nem kell pánikolni az a lényeg h a babának jó legyen(meg persze te is elégedett legyél)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!