Meddig kizárólag anyatejes?
És ha egy baba nem kizárólag anyatejes 6 hónapos koráig, akkor mi van??? Miért ennyire fontos ez?
Ha akarod elkezdheted a kóstoltatást. Pont így. 1-1 "falat" naponta. Nem kell egyből étkezést kiváltani.
Szerintem a kizárólag anyatejes arra vonatkozik első sorban, hogy nem kap tápszert. Nekem kell az is, mert kevés a tejem, így nyilván az én gyerekem nem kizárólag anyatejes, de a tiéd attól a 2 csepp baracklétől simán az. Vicc amit a barátnőd mondott, ne foglalkozz vele. A hozzátáplálás úgy van ha anyatejes akkor elég a 6. hónaptól, ha tápszeres akkor előbb kezdődik. Tehát semmi bajt nem okoztál, hogy 5 hónaposan adtál neki pláne 2 csepp baracklét. Ettől még anyatejes, nem a 2 csepp baracktól nem lesz az, sőt ha adnál neki 5 cseppet akkor is anyatejes lenne a babád :D
Véleményem szerintem hiába csak anyatejes egy baba, azért ebbe a 36 fokba lehet vizet adni, de nem szállok senkivel vitába, mert az enyém ahogy írtam tápszert is kap, így egyértelmű hogy vizet is adok neki.
Amúgy a kutacsán látszik ha mindenképpen kell vizet adni.
Amúgy adhatná neki pohárból vagy kanállal, és akkor nem kell félnie hogy cumizavaros lesz stb.
Köszönöm szépen Nektek a válaszokat, tanácsokat, főleg #4,#5,#6. Én is pont a K-vitaminra és a D-vitaminra gondoltam, ilyen erővel egyik baba se csak anyatejes.
Felpontoztam mindenkit :)
Az én kislányom is "kizárólag" anyatejes volt fél éves koráig.
Azért az idézőjel mert ő is kapott vizet és kb. 5 hónapos lehetett amikor már megkostolta a dinnyét.
Én hozzátáplálásnak az tekintettem amikor már rendszeresen minden nap kapott valami mást is és nem csak kostolót.
A vizet azt azért mondhatta a barátnőd, nekem is mondták, hogy ne adjak mert lemossa a védőréteget a belegről ami az anyatej által rákerül. Vagy valami hasonlót magyaráztak. De pont nem érdekelt, mert a gyerekem meg szomjas volt és az én tejem hiába vizesebb az anyatej eleje nem csillapította a szomját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!