Ti meddig adtatok kisgyermeketeknek bolti bébiételt?
Vegyesen adtam boltit, meg saját készítésűt. Kb 1 éves korig, amíg el nem kezdte ugyanazt enni, amit mi.
AMikor már nem kell neki külön ételt készíteni, a mienkből is ehet.
14 hónapos még kapja ebédre ha este főzök csak, szívesen megeszi még szerencsére pedig amúgy azt eszi már mint mi.
Müllerbe lehet kapni komplett menüket, már nem pürésített csak darabolt szinte azok a legjobbak.
Tudom, hogy irtó röhejes, de az én 4 évesem a mai napig imádja ezeket a bolti kutyulékokat, van, hogy édesség helyett is egy üveg babakaját választ inkább. Én meg hülye leszek tiltakozni ez ellen :)
(Persze alapjáraton kb 1,5 éves kora óta teljesen ugyanazt eszi, mint mi szülők. )
Csak azért kérdeztem, mert egyes bébiételek elég táplálóak (vagy annak tűnnek a leírásuk alapján)és még vitaminokat is tartalmaznak.
zzel szemben pl. egy vajas kenyér némi sajttal vagy sonkával (például), amiket látok, hogy családi napközikben, bölcsődékben is adnak tízóraira-uzsonnára már másfél-két éves gyerekeknek - szerintem nem túl vitamindúsak, táplálóak. Laktatóak, az igaz, de nem lesz ezektől vitamin - vagy ásványianyag hiányos a gyermek?
Mert az addig oké, hogy az ebédnél van leves és második féle (bár sokszor van "üres kalóriás tészta" is!), de a köztes kajákkal mi a helyzet?
Illetve mi van az italokkal? Teán, gyümölcsleven (esetleg vizen)kívül mi adható egy bölcsis korúnak szomjoltásra?
Szerintem nem kell ezt túlgondolni, a víz a legjobb szomjoltó egy kisgyereknek (illetve egy felnőttnek is).
Néha persze jól jön egy kis 100%-os gyümölcslé, gyümölcstea, citromos víz is.
Klasszikus teán túl én szoktam készíteni úgy is italt, hogy a gyümölcstea filterét (nem tartalmaz fekete teát) hideg vízbe teszem, ázik benne pár percet. Tea nem lesz ugyan belőle, de ad egy finom, enyhe ízt a víznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!