Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 6 hónapos baba: mivel helyette...

6 hónapos baba: mivel helyettesíthetem a mézet?

Figyelt kérdés

Lehet egy pici cukrot hozzáadni az ételekhez?

Vagy ha felforralom a mézet a vízben, akkor úgy már beletehetem az ételeibe?

Édesítőszert egész biztos nem adok neki!

#Édesítés #cukor bevezetése
2017. jún. 26. 10:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik kommentedben láttam, hogy az édes íz mellett a babád székletének az állaga is problémát okoz neked. Ennek a kettőnek a fényében:

Ilyen korán valóban nem kell cukor, a gyümölcsök finomak, édesek. Éretteket kell venni. Rizses gyümölcspépekkel is lehet esetleg próbálkozni. Mivel azonban még csak a leveket issza, akkor egyelőre ne erőltesd. Igyon levet! Nincs elkesve semmivel.

Viszont híg a széklet. Ezt valóban okozhatja a lé állagú étel, de esetleg a gyümölcs is hajthatja. Rizstej? Adj neki, de akkor keverd bele a répalébe például.

Álszent dolog, hogy egy éves korig nem adunk neki sót és cukrot, utána meg igen? Lehet így is nézni, azonban amit a fiamnál tapasztalok az az, hogy nagyon szereti továbbra is a cukrozatlan gyümölcsöt, még ha fanyarabb, akkor is. Teát is megissza így. Valaki írta, hogy most alapozod meg az érkezését. Ez így van. Nem feltétlenül lesz minden a kedvence, de ez nem is baj.

Ha esetleg azon aggódsz, hogy nem túl jó az étvágya,akkor tényleg nyugi, rengeteg ideje van még. Vannak babák, akik később érnek meg a hozzátáplálásra, és semmi bajuk nincs ettől később. :) Sok türelem kell hozzá, kitartást!

2017. jún. 26. 12:59
 12/14 anonim ***** válasza:
0%
A rizstej (és egyéb növényi tejek adásába) halt bele nemrég egy csecsemő.
2017. jún. 26. 13:44
 13/14 anonim ***** válasza:
64%

Édesem még éppen most tapasztalja az ízeket és hidd el, már ezek is olyan ízekkel rendelkeznek amik "erősek" neki. Hisz eddig csak tejet ivott.

Ne cukrozz, tök fölösleges. Az sem biztos, hogy nagyon figyeli egyáltalán az ízt.

A fiam mindent megeszik válogatás nélkül. Szerintem ha vizet kanalaznék neki azt is nagy elánnal enné. Túloztam, tudom, hogy szeretik az ízt. De ilyen korban TILOS "fűszerezni". Minek cukor egy félévesnek????

2017. jún. 26. 14:30
 14/14 anonim ***** válasza:
A cukorral ártasz a legtöbbet. Ilyen korban még nem kell semmit se sózni se cukrozni, hagy szokja az ízeket. Nekem 8 hónapos most én már enyhén sózok és fűszerezek de cukrot nem adok neki. Nem is fogok. 1 éves kor után majd használok természetes édesítőszert ha olyan készítek neki, amit mi használunk évek óta. De végülis te döntöd el h h eteted a babádat.
2017. jún. 26. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!