Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Ki mikor adott a babájának...

Ki mikor adott a babájának tojást? Fehérjét vagy sárgáját külön?

Figyelt kérdés
2017. jún. 25. 18:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Elobb a sargajat lehet bevezetni,aztan a feherjet.

Nem emlekszem mikor pontosan,talan 9-10 hosan a sargajat.1 evesen a feherjet.

En 1 eves kora utan adtam eloszor,de akkor rendesen rantottat kapott(kostolt)

Nem szorakoztam kulon a sargajaval.

2017. jún. 25. 19:11
 2/7 anonim ***** válasza:
62%
8 hós korában adtam sárgáját főtt tojásból, fehérjét egy éves kortól lehet.
2017. jún. 25. 20:07
 3/7 anonim ***** válasza:

Az én fiam eleve 7,5 hónaposan érett meg a HT-ra így 10 hónaposan adtam sárgáját először, megfőztem és csak a sárgáját adtam volna de nem kellett neki.

Majd 14 hónaposan egészet, akkor megette, de kiütötte, pöttyös lett körben a szája körül és ment a hasa. :( azóta se kapott, most 21 hónapos.

2017. jún. 25. 21:14
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Sütve nem lehet adni csak sárgáját?Mintha rántotta lenne?
2017. jún. 25. 21:54
 5/7 anonim ***** válasza:

Egy éves kora előtt vezettem be a sárgáját, hogy a szülinapi torta tésztájába tudjak tenni. Vannak olyan táblázatok, ahol előbb ajánlják, de amúgy is alig evett, gondoltam minek erőltetni még egy fajta ételt amit úgy sem eszik meg.

Érzékelhető mennyiséget nem evett belőle, de most már (2,5 éves) a rántotta és a tükörtojás a kedvence.

HA nem allergiás, akkor igazából együtt is mehetne, csak ugye ezt előre nem lehet tudni. Szerintem jobb külön megpróbálni.

2017. jún. 27. 09:22
 6/7 anonim ***** válasza:

Amikor főtt tojásból kapja a sárgáját, akkor szinte teljesen szét tudod választani, hogy ne kapjon belőle fehérjét is, nyersen ezt nem tudod megoldani, mindenképp marad rajta fehérje is.

Szóval egy éves kora előtt csak úgy adj neki sárgáját, hogy szépen, teljesen el tudd választani a fehérjétől. Ha mindenképp sütni akarod, akkor süss tükörtojást mindkét oldalán megsütve, majd gondosan szedd le róla a fehérjét, de szerintem ez macerásabb, mint a főtt tojás.

De annyira rövid idő ez :) 8-10 hónapos korától kap sárgáját főve, egy évesen kipróbáljátok a fehérjét is, és remélhetőleg semmi baja nem lesz vele, és onnantól már kaphatja sokféle formában. Én olyan másfél éves kortól adok már olyan tükörtojást és főtt tojást is, aminek a sárgája lágy (a fehérje mindig kemény).

(Egyrészt a szalmonella a legnagyobb koncentrációban a héj belső felületén található - ezért nem szabad soha kikaparni a tojást, csak azt kiönteni, ami kijön, másrészt a szalmonella 59 fokon pusztul el, a tojássárgája meg csak 62 fokon szilárdul)

hasznos infók tojásfőzéshez: [link]

2017. jún. 29. 12:44
 7/7 anonim ***** válasza:
Nálunk piskóta formájában kapott mindegyik. Úgy 11 hónaposan érdemes elkezdeni, ha valaki tortát akar 1 évesen. Persze volt 2 olyan gyerekem, akinek a nagyszülők sokkal előbb adtak tojást tartalmazó ételt, amíg vigyáztak rá. Pl. nokedlit kóstolni. Nem tudtam róla, utólag derült ki. Szerencsére nem volt baj.
2017. jún. 30. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!