Hozzátáplálás hogyan?
Sziasztok! Kis segítséget szeretnék kérni tőletek!
Elkezdtem kislanyomnal a hozzataplalast. Alma barack amit eddig kapott. Amíg kostol üvegeset adok neki, utána én készítem.
Viszont van pár dolog amivel nem vagyok tisztába. Egy üveg 190grammos. Egy 4 hónapos babának mennyi lehet az a mennyiség amitől már jollakik?
Sajnos a tapszerhez nem nagyon tudok viszonyítani mert annyira nem akarja megenni hogy még mindig 120ml vízből készítem és az se mindig fogy el. Amikor először kapott almapuret persze előtte almalevet kostoltunk pár napig, akkor első pár kanalnal nagyon fintorgott és két nap alatt eszik meg egy üveggel. De minden etetés mikor pépet kap sirassal végződik. És már nem akarja olyankor elfogadni,gondom akkor elég neki és tápszert se kér. Mi az a mennyiség ami után még biztos éhes lenne és kapjon tápszert?
A fintorgas normális minden pépes ételnel vagy azzal is azt fejezi ki h nem kell neki? Kikopi nem szokta, a száját nem nyitja ki mikor nem kell neki olyankor nem is erőltetem. Ti hogy csináltatok?
Mi is 4 hónaposab kezdtük a hozzátáplálást. Először almalével, pár napig azt kóstoltattam vele, majd pedig egyre több pépet tettem hozzá. Nyugodtan próbálgathatod a gyümölcsöket, az én kislányom nagyon szereti körtét- szilvát- almát málnával, maracuját, stb.
Most 5 hónapos és egyenlőre fél üveg bébiétel fogy el. Ezt 2 etetés közt adom neki, utána teával kínálom. El kell telnie pár hónapnak ahhoz, hogy tényleg ki tudj váltani egy etetést azért vele.
Kislányomnak ha nem ízlik valami akkor hisztizik, elfordítja a fejét, és kiköpi vagy el sem fogadja.
Fintorogni még másfél hónap után is fintorog az első pár falatnál, ez normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!