Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Külföldről fórumozó anyukák!...

Külföldről fórumozó anyukák! Miben tér el a hozzátáplálás nálatok?

Figyelt kérdés

Korban, az ételek sorrendjében?

pl. Egy USA-ban élő ismerősöm szerint ott a déligyümölcs és az aprómagvas is mehet 1 év alatt...

2017. ápr. 5. 09:38
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

En Angliaban elek. Itt ami nekem feltunt az, hogy hogyha jol tudom otthon nem ajanljak a tojassargajat, kukoricat es gombat egy jo ideig. Itt mar mehet mindegyik 6 honapos kortol, hogyha rendesen meg vannak fozve, es egyik sem nyers.

A joghurtokat ugyanugy 10 honapos kortol ajanljak, de a baratnom vedonoje ajanlotta a 7 honapos picinek, szegenynek meg is fogta a hasat, vagy meghajtotta,mar nem emlekszem, de nem reagalt ra jol a szervezete.

2017. ápr. 5. 10:02
 2/17 anonim ***** válasza:
90%
Romániában annyi különbséget vettem észre, hogy a hozzátáplálást zöldséggel kezdik, a gyümölcsüket csak 1 hónappal utána ajánlják. Illetve, hogy a tejet 1 éves kor előtt is lehet adni ételekben, kb. 8-9 hónaptól.
2017. ápr. 5. 12:21
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Spanyolorszagban elek, itt se a gyumolccsel kezdik, hanem a zoldseget ajanljak (ettol fuggetlenul en mindket gyerekemnel almaval kezdtem). A tobbi dolog nagyjabol ugyanaz. Illetve annyi, hogy a citrusfelet elvileg lehetne adni joval korabban szerintuk. En inkabb vartam vele.
2017. ápr. 5. 12:30
 4/17 anonim ***** válasza:
76%
Olaszországban először gyümölcs, majd zöldség leves (1 sárgarépa, 1 cukkini, 1 krumpli 1 l vízben megfőzve). Először kb. 1 honapig csak a levét kapja a baba, rizspéppwl sűeítve,1 kavéakanál parmezán sajttal és 1 csepp extra szűz oliva olajjal. Folyamatosan egyre több zöldség kerül a levesbe, majd hús is, de zöldségből később sem kerül 1 evőkanálnál több a pépbe.10 hónapos kor körül a gabonapépet felváltja a tojás nélküli durum levestészta. Mikor ideköltöztünk a nagy 2 es fél éves volt, a pici 3 hónapos. A picit is ugyanúgy tápláltam hozzá mint a nagyot Magyarországon.
2017. ápr. 5. 12:56
 5/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Igazán érdekes, hogy ugyanolyan fejlettségű babagyomor másutt mást bír. :D

Ez az olasz zöldségleves a legkülönlegesebb eddig. Ez az egész országban elfogadott, vagy csak a családban ajánlották?

2017. ápr. 5. 13:45
 6/17 anonim ***** válasza:
85%
Németországban élünk. Az anyatejes babáknál 6 hónapos kortól, a tápszeres babáknál 4 hónapos kortól ajánlják elkezdeni a hozzátáplálást. Sokat kampányolnak a szoptatás mellett , mert itt az anyák nagy része nem akar szoptatni. Gyümölcs a kezdés, alma, barack, körte, utána zöldség, krumpli ,répa először. Persze mindent fokozatosan. A bolti tejet, joghurtot , túrót 10 hónapos kortól. Én bőven vártam vele egy éves korig. A citrusféléket másfél éves kor utánra teszik. Ami még fontos itt, a teljes kiörlésű dolgok. Csak azt eszik itt, mert a bölcsibe, oviba is azt adják, ezért úgy látják jónak az orvosok is, hogy kis kortól erre szoktassák a gyerekeket.
2017. ápr. 5. 13:52
 7/17 anonim ***** válasza:
75%
Egész Olaszországban leveseznek, gyerekorvos mondta mikor mit ehet,adott egy táblázatot. Eszembe jutott még valami, a húst por alakban vezetik be. Gyógyszertárban lehet kapni pici üvegcsékben, ezt kell belekeverni a pépbe 6-7 hónapos kortól, később már húspépet ajánlanak. Az első húa a bárány és a pulyka.
2017. ápr. 5. 15:03
 8/17 anonim ***** válasza:
63%
Én is Németországban élek, felénk zöldséggel kezdenek.
2017. ápr. 5. 18:36
 9/17 anonim ***** válasza:
36%

Nos, én Németországban neveltem a kicsiket, de még itthonról azt az infot kaptam, h. tejet 2.5-3 év alatt ne adjak.

Nem (csak) azért, mert megfogja/- hajtja a pici hasát, hanem azért is, mert életre szóló tejcukor és tejfehérje allergiát, ha jobban tetszik intoleranciát okoz.

A tápszer/ tejital más, bontott formában tartalmazza a tejmolekulákat, és azt könnyebb megemészteni.

Az enyémek egyébként szerették.

A korai tejbevezetés egyik 'hatása' abban látszódhat, h. esetleg nem fejlődik kellőképpen, az átlaghoz képest lemaradása van (ismerősöméket emiatt küldték el vizsgálatra), amit nagyjából, csak 2-4 éves koruk körül szoktak diagnosztizálni. Egy másik hatás, h. a lány/fiú 'szörnyű ragyás' lesz. És nem csak tiniként, hanem még 30 évesen is... (volt ilyen kolléganőm :( ), vagy károsodik a bélrendszere, fájdalmai lesznek tej(termék) fogyasztása után, így később sem tud tejtermékeket enni. Szóval nem minden esetben bébi korában jön ki (csak kicsit), hanem lehet, h. 50+-osan, amikor a szülő már nem is biztos, h. él...

2017. ápr. 9. 10:34
 10/17 anonim ***** válasza:
65%
USA: zoldseggel kezdik, majd gyumolcs. 7-8hosan mar kapják a mogyoróvajat 😮 Teljes tej 1-2eves kor kozott, majd ezután mar csökkentett zsírtartalmú tejet adnak a gyerekeknek. Van egy mexikoi baratnom, ök bab levest foznek fuszerek nelkul es ezzel a level kezdik a hozzataplalast 😂
2017. ápr. 10. 05:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!