Külföldről fórumozó anyukák! Miben tér el a hozzátáplálás nálatok?
Korban, az ételek sorrendjében?
pl. Egy USA-ban élő ismerősöm szerint ott a déligyümölcs és az aprómagvas is mehet 1 év alatt...
En Angliaban elek. Itt ami nekem feltunt az, hogy hogyha jol tudom otthon nem ajanljak a tojassargajat, kukoricat es gombat egy jo ideig. Itt mar mehet mindegyik 6 honapos kortol, hogyha rendesen meg vannak fozve, es egyik sem nyers.
A joghurtokat ugyanugy 10 honapos kortol ajanljak, de a baratnom vedonoje ajanlotta a 7 honapos picinek, szegenynek meg is fogta a hasat, vagy meghajtotta,mar nem emlekszem, de nem reagalt ra jol a szervezete.
Köszönöm a válaszokat.
Igazán érdekes, hogy ugyanolyan fejlettségű babagyomor másutt mást bír. :D
Ez az olasz zöldségleves a legkülönlegesebb eddig. Ez az egész országban elfogadott, vagy csak a családban ajánlották?
Nos, én Németországban neveltem a kicsiket, de még itthonról azt az infot kaptam, h. tejet 2.5-3 év alatt ne adjak.
Nem (csak) azért, mert megfogja/- hajtja a pici hasát, hanem azért is, mert életre szóló tejcukor és tejfehérje allergiát, ha jobban tetszik intoleranciát okoz.
A tápszer/ tejital más, bontott formában tartalmazza a tejmolekulákat, és azt könnyebb megemészteni.
Az enyémek egyébként szerették.
A korai tejbevezetés egyik 'hatása' abban látszódhat, h. esetleg nem fejlődik kellőképpen, az átlaghoz képest lemaradása van (ismerősöméket emiatt küldték el vizsgálatra), amit nagyjából, csak 2-4 éves koruk körül szoktak diagnosztizálni. Egy másik hatás, h. a lány/fiú 'szörnyű ragyás' lesz. És nem csak tiniként, hanem még 30 évesen is... (volt ilyen kolléganőm :( ), vagy károsodik a bélrendszere, fájdalmai lesznek tej(termék) fogyasztása után, így később sem tud tejtermékeket enni. Szóval nem minden esetben bébi korában jön ki (csak kicsit), hanem lehet, h. 50+-osan, amikor a szülő már nem is biztos, h. él...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!