Mivel és mikor kezdjem a hozzátáplálást?
Sajnálom, hogy a védönö nem adott több felvilágosítást.
Mo-n szokás és berögzödés az alma és gyümölcsökkel való kezdés. Külflödön meg azt mondják 7 hós korig gyümölcsöt és savas dolgokat ne.
Szóval én répával kezdtem. Elöször egy kanál, majd minden nap pár kanállal több. Persze a tej elött. 1 hét után paszternákot adtam azt is kanálról kanálra. Majd a kettöt kevertem. Majd jött a krumpli azt is egy hétig. Majd azt is kevertem már. Majd jött a sütötök....
Egy idö után annyit evett, hogy a tejet már nem kérte, így vizet kapott mellé. Mikor kiváltottunk egy étkezést(azt amelyiken mi is eleve meleget edtünk, ebéd), akkor kb 1 hónapig ment ez így mire elkezdtem a délutáni gyümölcsöt, megint csak kanálról kanálra...
Mi meg azt tanultuk, hogy krumpli péppel kell kezdeni
Ha azt elfogadta,akkor lehet mást is
Egy szakember megmagyarázta, hogy miért kell almával kezdeni.
Ez is lehet csak vélemény, de én látok benne logikát:
Az alma édessége "hasonlít" a tej édességéhez, így könnyebb az elfogadás.
A zöldségeknél ez másképp van.
Én is úgy hallottam, hogy almalé majd reszelt alma. Utána akár répa, krumpli, stb.
Én biztosan így csinálom majd..
#5/5-nek igaza van.
Anyatejes babámnál mi is 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.
Almalével pár napig, pár kanállal. Utána egy kevés pép- almalével. Majd őszibarack pürék, sütőtök almával, alma málnával. Ezeket nagyon szerette. Ha zöldséggel kezdesz, mint a répa, burgonya, nem biztos, hogy elfogja fogadni. A bébiételekben, ami savas lenne, mint az alma, már nincs olyan savtartalom ami bántaná a pocakot. Ezért is lehet már 4 hónapos kortól adni nekik.
Nekem pl.a kislányom a sima répa pürét utálja, pedig már egy hónapja eszi a gyümölcsöket, amiket kifejezetten szeret, mert édeskésebb, mint a főzelékek. Ezért nem célszerű ezekkel kezdeni.
alma leve 2 napig, utána mehet alma húsa is...egy-két teásknaál...utána krumpli - én anyatejjel pürésítettem hogy "lazább legyen". 4 napig. utána sárgarépa, sütőtök, cékla, meggy, barack. én így haladtam. étkezések után kínáld meg vízzel. Ha már mindent evett 4 napig, elkezdheted emelni a mennyiségeket, amit már egyszer kóstolt - ha nem volt vele gondja - keverheted új ízzel pl ha 4 nap almán túl vagytok, és nem rajong a krumpliért, nyugodtan keverj hozzá almát, tudni fogod hogy nem az almától szorul ha szorul.
Apropó szorulás: lazít a sütőtök, barack, fog a répa alma krumpli. ezeket próbáld meg nem keverni.
Édesburgonya. Az édes, de nem savas, mint az alma. Illetve az avokádó, a sütőtök is nagy szeretetnek örvendett az összes gyereknél.
Almalevet ne adj neki magában: semmi rost, nettó cukor.Azt a pici hasnyálmirigyet ne sokkold már most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!