Hogyan kezdjem el a hozzátáplálást?
Ha anyatejes, akkor majd két hónap múlva először natúr gyümölcslevet adj neki kiskanálból, szoptatás előtt. Néhány kiskanál elég is az első etetések alkalmával, ez inkább azért kell, hogy szokja a kanalat és az új étel ízét. Egy hétig ez menjen, napi egy etetésnél (valamikor délelőtt). Aztán a köv.-ő héten már mehet szintén csak egy délelőtti etetésnél a zöldség/gyümölcspép, először tisztán (egyszerre mindig csak egy ételt vezetünk be), és lehetőleg ne sárgarépával kezdj, mert az nagyon fog (székrekedése lesz tőle). Új alapanyagot a fentiek szerint vezetünk be mindig. Egyszerre csak egy étkezést kezdj el kiváltani, a szoptatás előtt kínálva, utána ha kéri, még szoptatva.
Ha tápszeres a baba, akkor már most elkezdheted a fentiek alapján a hozzátáplálást.
Első. Arra nem gondolsz hogy tápszeres a baba. Ha szopizna biztos nem kezdeném el a hozzátáplálást. Amúgy elnézést de oda kellett volna írnom hogy tápszert eszik. Ja és nem azért nem szopik mert én nem akarom.
A másik hogy régen szerintem titeket sőt senkit nem tömtek ezekkel a sz...r tápszerekkel. Amint lehetett már a húslevest ettétek a főzelékekkel együtt.
Ok.
Mindenki csinálja úgy ahogyan szeretné. Én csak kértem egy kis segitséget hogy hogy kezdjek hozzá.
Mindegy, hogy anyatejes vagy tápszeres. És az sajnos nem igaz, hogy nem lett semmi bajunk :-(
Mi a gond a tápszerrel? Ezek a mai tápszerek már nem olyanok mint a mi gyerekkorunkban szerencsére. Az én lányom is tápszeres volt és 6 hónaposan kezdtünk.
Mi püréztünk a kezdetektől. Mindent 2 napig adtam, aztán levertem új ízzel. Ha valami "veszélyeset" kapott, akkor 3 napig adtam. Nagyjából ez volt a sorrend: srépa, alma, barack, krumpli, sütőtök.
Kérj a védőnőtől táblázatot vagy keress a neten.
Hús és tejtermékek 8 hónaptól mehet.
Ha valamilyen allergia van a családban, azzal vigyázni kell.
Érdemes a BLW-nek is utána nézni, nekem az is szimpatikus, sajnálom hogy nem korábban találkoztam vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!