Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 7 kilógrammos csecsemőnek...

7 kilógrammos csecsemőnek mennyi a folyadékigénye?

Figyelt kérdés

9 hónapos babám (koraszülött, korrigáltan 7,5 hónapos) 5 alkalommal eszik egy nap, a kanalas ételekből megeszik 200-250 grammot, viszont a tápszerből nem akar csak 130-160 milit enni.Eddig a tízórai és az uzsi volt kiváltva, de annyira nem kell neki a tápszer (kb 6. fajta) hogy a védőnő azt mondta, hogy még egy étkezést váltas ki tejpéppel, mert az egyenértékü a tápszerrel.Ezzel nem is lenne semmi gond, ha inna elég folyadékot, de max 1 dl folyadékot iszik a tápszeren kívűl egy nap, így attól félek, hogy ki fog száradni ha kiváltok még egy tápszeres evést.

Mit gondoltok?

A segítséget előre is köszönöm!

2017. márc. 9. 14:43
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom 120 ml kilónként de ebbe beletartozik a pépek folyadéktartalma is. Az én fiam se ivott ennél többet egyébként ennyi idősen. Inkább akkor kezdett el mennyiségeket inni, amikor már teljesen szilárdat evett, nem pépeket, de most is eszik pl gyümit és milire pontosan nem tudod úgyse az kb mennyi lehet. Szerintem ne aggódj, pisil eleget? Inkább ebből lehet tudni, hogy keveset vagy eleget iszik-e.
2017. márc. 9. 15:02
 2/2 anonim ***** válasza:

A kilónként 120 ml jó közelítés, nekünk is kb. ennyit mondtak, amikor kórházban voltunk (9 kg-s gyerekkel és 1100 ml-t javasoltak).

Igen beleszámít a pürék víztartalma is.

A tejpép max. akkor jó ötlet, ha jóval többet enne meg belőle, mint tápszerből.

2017. márc. 9. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!