Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Most kezdtem a kóstoltatást,...

Most kezdtem a kóstoltatást, de mindentől öklendezik, ilyenkor mi van?

Figyelt kérdés

5,5 hós a babám, mivel keveset hízott, már nem elég neki a tej, elkezdtem a kóstoltatás a védőnő tanácsára. A nagyobbik lányomnál is így volt, ő kezdetektől nagyon szerette az almát, répát stb jól evett.

Most a kis hugin azt látom, hogy nem hogy a répa, de még az alma sem igazán ízlik neki, fintorog, próbálja kifújni a szájával, vagy most a répától pl öklendezik. ez most azt jelenti hogy korai? vagy ez csak ízlelgetés és egyébként tetszik neki a dolog? vagy az ízekkel lehet a baj?

2017. márc. 3. 12:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ha nem a jollakas a cel, mert tej melle tapszert is kap, akkor minek gorcsolsz? Enyem 6 honaposan is max egy fel uveggel eszik a kedvenc izeibol. De a tesom pl egy eves koraig semmit nem volt hajlando megenni, addig csak tapszert kapott.
2017. márc. 3. 13:49
 12/18 A kérdező kommentje:

nem görcsölök ha nem vennéd észre épp azt próbálom megtudakolni hogy hagyjam e most még a dolgot vagy menjek vele tovább....nem fogok semmit se ráerőltetni...

kis anyatejet teszek holnap a répához, úgy hamar kiderül hogy az állag e a baj vagy az íz..

2017. márc. 3. 15:08
 13/18 anonim ***** válasza:

Kis anyatej még nem változtat a répán. :)

Hagyd!

Igen, az öklendezés és a nyelvkiötlő reflex (ez a hivatalos neve, hogy mindent kitol) megléte egyértelműen azt jelenti, korai.

Biztos mindjár valaki leharapja a fejem, hogy ilyet nem lehet, de: próbáld ki, hogy az anyatejet felesben összeöntöd a tápszerrel, hátha úgy jobban elfogadja. Én ezt csináltam, igaz a cél fordított volt, a tejem nem kellett neki egy időben és így próbáltam visszaszokatni.

2017. márc. 3. 16:02
 14/18 A kérdező kommentje:
félek hogy akkor hasfájós lesz.. vegyesen tápláltam a nagylányom mert kevés volt a tejem, és hát voltak álmatlan éjszakáink nem kevésszer :(
2017. márc. 3. 16:15
 15/18 anonim ***** válasza:
Próbáld neki tejpépbe belekeverni. Az én lányom sem evett meg semmit se eleinte,csak tejpéppel.Remélem tudtam segíteni :)
2017. márc. 3. 17:12
 16/18 A kérdező kommentje:
egyébként ilyenkor minden nap frissrt főztök? vagy ami tegnap főtt répa, és nem evett bele, az ma még odaadható? végül is a lefejt tejet is volt, hogy másnap itta
2017. márc. 4. 05:45
 17/18 anonim ***** válasza:
Én minden nap frisset főztem. Max fél óra alatt kész volt az ebédje akkor is, amikor már húst is főztem bele.
2017. márc. 6. 09:19
 18/18 A kérdező kommentje:
na mostanra megszokta a dolgot, most már lelkesen nyitja a száját. igaz ami nem a fogára való, ahhoz kis anyatejet keverek, de az alma-barack kombót pl lelkesen befalta :)
2017. márc. 17. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!