Van itt olyan, aki már 2-3 hónapos babának elkezdett mást is adni az anyatejen/tápszeren kívül?
Az ilyen orvost jelentenem a kamaranak elozo.
Ha nem lakik jol a tapszerrel, adjunk neki almat meg krumplit. Attol majd hizik mint a kismalac.
Kerdezo, mit varsz ? Megerositest, az ostobasagra, hogy vagjuk tonkre a gyerek emesztorendszeret egy eletre ?
"Azért mégsem kísérleti nyúl, hanem kisbaba."
Akkor miért pont a kísérletezést választottad?
Mert a báknak nem való táplálékkal tömni = korán hozzátáplálni pont az. Kísérletezés, hátha nem lesz baja, míg a bevizsgált, legesztelt, kutatásokkal alátámasztott tápszertől biztos nem lett volna baja 30 év múlva sem...
Nem ócsárolásról van itt szó, hanem egy normális ,lelkiismeretes szülő meglát egy ilyen kérdést ,és először elképed hogy valóban léteznek ilyen emberek?! akik mintha szándêkosan akarnának ártani gyermeküknek, másodszorra hülyeségnek véli,ami igaz is. Pl egy krémtúrót megemészteni egy felnőtt számára is nehéz, nemhogy egy babának.
Aztán jön a többi ostobaság hogy citrom ha csuklik, meg hasonlók...
Természetes hogy egy normális értékrendű szülő ezt nem érti.
Nagyon fontos a kizárólagos anyatejes szoptatás 6 hónapig, ha nem megy akkor tápszer. Én szerencsére tudtam szoptatni , így türelmesen kivártuk a fél évet, tápszeres babáknál hamarabb lehet 4, 5 hómapos korban, de hamarabb elkezdeni nem érdemes, hiszen életreszóló károkat okozhatsz a baba bélrendszerében, ami felnőtt korára vagy hamarabb is nagyon rossz és kellemetlen lesz
Nem fogom a babámat 6 hónapos kor előtt hozzátáplálni, elfogadom, hogy most ezt a "trend", csak kicsit túl van spilázva szerintem.
Én 2 hónaposan kaptam gyümölcsleveket, 3 hónapos kortól hozzátápláltak. Anyukámnak nem volt teje, ill. nagyon kevés, nekem pedig szopóreflexem. Semmi egészségi problémám sincs, ahogy a családban senkinek sem. Tökéletes az emésztésem, normál az alakom és szeretek enni (nem vegán, paleo, meg egyéb hókuszpókusz szerint).
Több kisgyereket is ismerek, akik tejcukor és gluténérzékenyek, pedig nem lettek korábban hozzátáplálva és fél évig csak szoptak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!