Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Van itt olyan, aki már 2-3...

Van itt olyan, aki már 2-3 hónapos babának elkezdett mást is adni az anyatejen/tápszeren kívül?

Figyelt kérdés
Tudom,hogy a WHO ajánlása 6 hónapig csak anyatej,de érdekelnek a tapasztalatok.

2017. jan. 30. 22:11
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
67%

Az ilyen orvost jelentenem a kamaranak elozo.

Ha nem lakik jol a tapszerrel, adjunk neki almat meg krumplit. Attol majd hizik mint a kismalac.

Kerdezo, mit varsz ? Megerositest, az ostobasagra, hogy vagjuk tonkre a gyerek emesztorendszeret egy eletre ?

2017. jan. 31. 08:49
 12/23 anonim ***** válasza:
87%
Sajnos mindkét gyerekemet csak 3 hónapos koráig tudtam szoptatni, mindent kipróbáltam, de csal elapadt a tejem. A védőnők és az orvosok szerint is ilyen esetben 4 hósan el lehet kezdeni a hozzátáplálást,amennyiben nincs a családban emésztőrendszeri betegségben szenvedő tag (a WHO alapján mondták és jó szakembereknek tartom őket) így én elkezdtem,ahogy betöltötték a 4 . hónapot, de nagyon óvatosan,sokkal lassabban az ajánlottnál, hogy a végén abban az ütemben haladtunk,ahogyan azok,akik 6 hósan kezdték. A WHO is csak anyatejes babáknál írja elő,de nyílván az lenne a legideálisabb eset,így én mondom,még így is vigyáztam. Ismerek 9 hetes babát tehéntejjel és banánnal tápláló valóban nem túl iskolázott nőt,hogy mennyire ízlik neki és,hogy azóta sincs baja,most volt 2 éves,csak kár,hogy ez nem most fog kiderülni,hanem felnőtt korukban,mikorra az eleve megtépázott bélbolyhok olyan mértékben károsodnak. Persze az ilyen betegségeknél meg sosem lehet kizárni a genetikai hajlamot,szóval előfordul,hogy elővigyázatosság mellett is lesz valami baja a gyereknek,de akkor az anyuka legalább tudja,hogy nem az ő lelkén szárad.
2017. jan. 31. 09:13
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Hat hét alatt majdnem egy kiló nagyon jó. Lányom egy hónap alatt negyven dekát hízott, mégsem mondták, hogy álljak neki almát adni neki, tápszert kaptunk. Most három és fél hónapos.
2017. jan. 31. 09:17
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
14, a WHO alapján aligha! Ugyanis RÉG az az álláspontjuk, hogy kizárólag anyatej és/vagy tápszer 6 hónapos korig.
2017. jan. 31. 09:23
 15/23 anonim ***** válasza:
35%
Adtam neki tápszert. Sokkal- sokkal jobb lett, mint amikor anyatejjel próbálkoztam. Nem, nem próbáltam ki 30 félét. 4 félét próbáltam. Azért mégsem kísérleti nyúl, hanem kisbaba. Egyébként meg nem értem ezt a görcsös ragaszkodást a WHO AJÁNLÁSHOZ. Nem szentírás, hanem ajánlás. Szerintem nincs olyan séma, amit rá lehetne húzni az összes emberre, hogy az mindenkinek úgy jó.
2017. jan. 31. 09:26
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

"Azért mégsem kísérleti nyúl, hanem kisbaba."

Akkor miért pont a kísérletezést választottad?

Mert a báknak nem való táplálékkal tömni = korán hozzátáplálni pont az. Kísérletezés, hátha nem lesz baja, míg a bevizsgált, legesztelt, kutatásokkal alátámasztott tápszertől biztos nem lett volna baja 30 év múlva sem...

2017. jan. 31. 09:35
 17/23 anonim ***** válasza:
68%

Nem ócsárolásról van itt szó, hanem egy normális ,lelkiismeretes szülő meglát egy ilyen kérdést ,és először elképed hogy valóban léteznek ilyen emberek?! akik mintha szándêkosan akarnának ártani gyermeküknek, másodszorra hülyeségnek véli,ami igaz is. Pl egy krémtúrót megemészteni egy felnőtt számára is nehéz, nemhogy egy babának.

Aztán jön a többi ostobaság hogy citrom ha csuklik, meg hasonlók...

Természetes hogy egy normális értékrendű szülő ezt nem érti.

Nagyon fontos a kizárólagos anyatejes szoptatás 6 hónapig, ha nem megy akkor tápszer. Én szerencsére tudtam szoptatni , így türelmesen kivártuk a fél évet, tápszeres babáknál hamarabb lehet 4, 5 hómapos korban, de hamarabb elkezdeni nem érdemes, hiszen életreszóló károkat okozhatsz a baba bélrendszerében, ami felnőtt korára vagy hamarabb is nagyon rossz és kellemetlen lesz

2017. jan. 31. 13:01
 18/23 anonim ***** válasza:
Bocs úgy akartam írni hogy nem tudja megérteni
2017. jan. 31. 13:19
 19/23 anonim ***** válasza:
67%

Nem fogom a babámat 6 hónapos kor előtt hozzátáplálni, elfogadom, hogy most ezt a "trend", csak kicsit túl van spilázva szerintem.

Én 2 hónaposan kaptam gyümölcsleveket, 3 hónapos kortól hozzátápláltak. Anyukámnak nem volt teje, ill. nagyon kevés, nekem pedig szopóreflexem. Semmi egészségi problémám sincs, ahogy a családban senkinek sem. Tökéletes az emésztésem, normál az alakom és szeretek enni (nem vegán, paleo, meg egyéb hókuszpókusz szerint).

Több kisgyereket is ismerek, akik tejcukor és gluténérzékenyek, pedig nem lettek korábban hozzátáplálva és fél évig csak szoptak.

2017. jan. 31. 16:16
 20/23 anonim ***** válasza:
42%
az én hozzátáplálásom 6 hetesen kezdődött (!) almapürével, semmilyen emésztésbeli problémám nincsen, anno a védőnő javasolta anyukámnak az almapürét. Férjem 3 hónapos korától volt hozzátáplálva.Neki már inkább vannak időnként emésztésbeli problémái, de nem biztos, hogy ennek köszönhető. Fiunknál a kóstoltatást 4 hósan fogjuk elkezdeni
2017. febr. 1. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!