Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Irnátok ebéd ötletet 1 éves...

Irnátok ebéd ötletet 1 éves babával ( aki már majdnem mindent eszik)?

Figyelt kérdés
Jò lenne pàr ùj ötlet az ebèdhez, vacsoràhoz 
2017. jan. 23. 22:22
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon jó evõ fiam van, ezt elõre hozzàtenném. :) Ma ràntott csirkecomb volt az ebéd. A csirkét megeszi prézli nélkül, mert jó puha a husi, ill. zöldséges fehérbableves, füstölt kolbàsz, szalonna, hús NÉLKÜL. Holnap karfiolleves. A màsodik borsófõzelék virslivel. Még rendes fõzeléket nem evett(habaràs) szerintetek adhatom? A vacsi, vagy az ami az ebéd vagy hideg kaja. Ma pl kalàcsot evett.
2017. jan. 23. 22:46
 2/8 anonim ***** válasza:

Adhatsz, bar en nem fozok fozeleket.

Napi 4-5 fele parolt zoldseg ahhoz amit mi eszunk.

Ma pl sajttal toltott csirkemell volt sutoben csinaltam sok szafttal, a csirket ette krumplival , parolt repa, zoldbab, brokkoli volt neki melle. Nekem meg savanyusag. :)

Holnap spenotos- fokhagymas - parmezan sajtos teszta lesz.

2017. jan. 23. 23:11
 3/8 anonim ***** válasza:
Elsõ vagyok. Én se sūrūn csinàlok. Pàrom kívànsàga volt. :) Viszont a te menüd lopom, ugyanis a hagyomànyos(értsd fõzelék, pörkölt) és a modernebb(pàrolt zöldségek) étkezés hatàràn mozgunk.
2017. jan. 23. 23:29
 4/8 anonim ***** válasza:
63%

En csak azota lettem ilyen, miota megvan a kicsi. Es mindent megeszik.

Csinalok en porkoltet is, de neki ahhoz is van parolt zoldseg.

Vagy pl milanoiba repat rakok, es pont megedesiti annyira amennyire kell!

Csinalok olaszos rizottokat, csirkemell vagy pulykamell kockak, akarmilyenzoldsegek, zoldfuszerek , parmezan sajttal.

Szeretjuk a tejszines tarkonyos pulykas tesztat, ebbe is nyugodtan lehet fozni zoldbabot, brokkolit.

Sutok neki heti egyszer lazacot tepsiben, ezt vagy paradicsomkarikaval a tetejen, vagy pedig tejszines kaprosan ( ezt csak o eszi en nem szeretem ) .

Tonhalas teszta ( heti egy adag nyugodtan mehet, abban elenyeszo a higany ) tejfollel, sajttal, zoldhagymavsl, borssal es sorora vagott csemegeuborkaval vagy helyette kapribogyo.

Csilis bab, persze csili nelkul, ebbe is mehet repa , kukorica.

Lencseleves, piros lencsebol , zoldsegekkel a vegen osszeturmixolva.

En edeseket nem adok , palacsinta pl hazi cukormentes szilvalekvarral, vagy sutok buktat.

Natur joghurt magaban a kedvence.

Banannal lehet barmit edesiteni.

Nem vagyok egeszsegmanias, heti egyszer a mekiben, vagy KFC - ben de elvezem, hogy a kicsinek ilyeneket fozok.

2017. jan. 24. 00:03
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom miért pontoztak le. :) Nekem eszembe se jutott pörkölthöz zöldség. Gyanítom nem is csinálok, de adtàl pár ötletet a heti menühöz. Persze nem mindent csinàlok meg, de jó hogy van ötlet, mi legyen a kajcsi.
2017. jan. 24. 10:33
 6/8 anonim ***** válasza:

Probald ki a pörkölthoz ez a zöldséget, mert ha a kisgyerek így szokja meg, akkor valószínű később is megfogja enni, az meg csak jó neki. Ők még nem tudják, hogy ahhoz az nem illik , ők még máshogy ízlelik az ízeket.

Onnan van egyébként az ötletem , hogy Angliában lakom, és itt mindenhol, tehát értsd óvoda, iskola, később a munkahelyen, az ebédhez mindig van két három féle párolt zöldség, tehát ha nekem a munkahelyemen sült hal volt, ahhoz ugyanúgy volt 3 fele parolt párolt zöldség, mint a milánói makarónihoz, vagy paradicsomos húsgombóchoz.

A zöldséget, mindig mindig mindig rakják mellé. Itt 86 év az átlagéletkor, még otthon 64, azért ebben van valami.

2017. jan. 24. 16:46
 7/8 anonim ***** válasza:
Még mindig én vagyok, ma végülis mást csináltam, mert a barátnőmékhez jöttünk, neki is 1 evese van, főztünk brokkolit, karfiolt, krumplit, és ehhez én sütöttem hagymás csirkemájat, hát csak úgy falták, meg mi is :)
2017. jan. 24. 16:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is éltem Angliàban ês megerősítem a párolt zöldség evést. :) Hàt a pörkölthöz nem lesz zöldség, de sokat eszik, mert mint írtam baromi jó evõ. Ma nàlunk is vàltozott a menü. De evett karfiolt, sàrgaborsót, bébirépát is. Viszont ezt a kérdést mentettem, mert kell az ötlet. :D
2017. jan. 24. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!