Szerintetek a hozzátáplálásnál, mi az ami régen jobb/rosszabb volt, mint most?
Igen, én is próbálom az arany középutat belőni.
A sok információ jó+ rossz is tud lenni. Amikor a védőnő és a gyerekorvos is mást mond és én egy harmadik variációt gondolok.
"Anyáink boldog tudatlanságban neveltèk/etettèk a gyermekeiket. "
Valamit azonban mégis jól/jobban csináltak "tudatlanul", mert soha nem volt még ennyi túlsúlyos gyerek, mint most a fene nagy tudatosság idején...
(Én is látom sajnos, de szakemberek is mondják, hogy nagyon magas a túlsúlyos gyerekek aránya.)
Túlsúlynak köze van ahhoz is, hogy régen nem a szobába ültek a gyerekek. Ma már megköveznek, ha egyedül van kint a 8 éves.
Ez csak egy példa volt, tudom a mai àrnyoldalát.
Én megpróbàlok a régi és az új trend között lavírozni. Nekem 1 éves a fiam. Mindent eszik, kivéve a még tiltólistàsakat. De nem kapok szívbajt, ha nagyi ad neki sütit, de én nem adok neki, csak ritkàn édességet. :)
Sajnos az én anyukàm meghalt, pedig kiváncsi lettem volna, hogy õ miket mond, ill. mennyire fogadja el a mai ajànlàsokat.
Nagy elõny a maiban annyi, hogy tàmogatjàk a sokàig szoptatàst. Tehàt nem az van, hogy a 3-6 hónapos gyerekkel màr nem bajlódnak annyit. Viszont a nagy hàtràny, hogy nagy a generációs feszültség, túl sok az eltérés. A mostani 10-en éveseknek könnyebb lesz, ha anyukák lesznek. Szerintem kevesebb lesz az eltérés a mostani és majdani ajànlàsok között.
Nem gondolom, hogy a VALÓBAN tudatos családok tagjai lennènek elhízottak.
Èn elsősorban az allergènekre, ès a bevezetès idejère gondoltam, mert az èletmódunk össze sem hasonlítható a 100 èvvel ezelőtt èlt magyarokèval. Nem lehet egy-egy dolgot kiragadni a táplálkozás tèmájából, komplexen kell kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!