Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mikor kezdtétek a hozzátáplálást?

Mikor kezdtétek a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés

ugye most mindenhol a 6hót olvasom, ugyanakkor idősebb gyerekek szülei és szüleim korosztálya, meg az idősebbek is, a 4 hót mondják jónak. Tápszeres baba.

Ha régen már 4 hósan kezdték, illetve a babakaják is 4 hós kortól vannak, akkor mostanában miért a 6 hót mondják? Hozzáteszem a 6 hót eddig csak itt olvastam.

2016. nov. 16. 15:17
 1/9 anonim ***** válasza:
74%
6 hónapos kor előtt kb 1 héttel. Én meg mindenhol a 6 hót hallom. (Védőnő, "szakirodalom", ismerősök.)
2016. nov. 16. 15:24
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szintén 6 hónapos kor előtt egy héttel. Tápszeres baba.
2016. nov. 16. 15:27
 3/9 anonim ***** válasza:
41%
4 hósan. A 6 hót csak újabban írják, főleg a neten.
2016. nov. 16. 15:33
 4/9 anonim ***** válasza:
33%
4hónaposan 3 hetesen kezdtem vele.
2016. nov. 16. 15:51
 5/9 A kérdező kommentje:
3. én is ezt látom, azért kérdezem
2016. nov. 16. 15:57
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

6 hónaposan, de még akkor sem állt készen, mindentől ment a hasa, a székletfogóktól is. Várnunk kellett. Kb. 8 hónaposan ért meg rá.

4 hónapos korától lett tápszeres, eszembe nem jutott akkor kezdeni.

Édesanyám 30+ éve is 6 hónaposan kezdte.

2016. nov. 16. 16:11
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Fél évesen az anyatejes és a tápszeres babánál is
2016. nov. 16. 16:43
 8/9 anonim ***** válasza:

6,5 hósan kezdtünk, 6 hósan nem voltunk otthon.

Nekünk mindenki ezt mondta - már akire hallgatok is, neten is ez van.

Anyós persze a 4 hót mondta, szomszéd szerint 1-2 hósan ehetett volna almát, anyós testvére tavasszal hozott is neki gyümölcsöt, 2-3 hós volt akkor.

Megettem én, az anyatejjel megkapta :D

9 hós, még most is főleg anyatejes, zöldség, gyümölcs, hús, gabona van bevezetve.

2016. nov. 21. 09:56
 9/9 H_Vivien ***** válasza:
0%
Tápszeres volt a kisfiam, 4 hónaposan szép lassan elkezdtük bevezetni a gyümölcs bébiételeket, aztán szépem fokozatosan mindent, amit a korához mérten kaphat. Soha semmitől nem volt hasmenése, sosem bokákolt vagy fulldoklott. Gyönyörűen evett. 10 hónaposan teljesen elhagyta a tápszert, rá kb. 1 hónapra a tejpépet is. Onnéttól csak azt eszi, amit mi.
2016. nov. 21. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!