Mivel etessem 9 hónapos kisbabám?
Nem kell, hogy darabos legyen a "rendes" étel se, nyugodtan turmixold le a főzeléket is. Ehet tojás nélküli tésztát - én durumtésztát szoktam főzni és a zöldségekkel együtt leturmixolom. Savanyított tejtermékkel (sajt, joghurt, túró) is próbálkozhatsz, hogy minél változatosabb legyen. Én pl. tegnap reszelt trappista sajttal, pici natúr görög joghurttal kevertem ki két főtt krumplit és összekevertem fél üveg spenótos pulykás univer bébiétellel, kimondottan ízletes lett, én is megkóstoltam. :) Rizst is kaphat már.
Szerintem a darabosság lesz a baj, egyszer nálunk is kicsit nagyobb darabokban maradt a tészta, hát vágta is a pofákat a kisfiam. :) Ő nyolc hónapos múlt egyébként.
Nekem akkor szokott a babám pár napig alig enni, mikor a foga ki fog bújni. Olyankor ő is szinte visszatér a tápszerhez. :)
Mióta nem eszik? Ha csak 2-3 napja, akkor lehet ez a gond.
Másik: lehet hogy nem éhes mindig, a tápszer meg ugye könnyebben lemegy. Én kisfiam tízóraira alig eszik néha, de elvan vele mégis délig. Szerintem ha 10 körül eszik pár kanállal, akkor 11-kor ne tápszereztesd, várj délig, akkor ebédeljen rendesen (ha elfogadja). Nálunk így működik, utána 3-4 körül uzsonnázik, 7-kor tejpépet vacsizik, fürdik, aztán tápszerezik elalvás előtt.
Nekem is nehéz néha betartanom, de arra jöttem rá, hogy ha egy étkezéskor nem kér annyit, amennyit szerintem "illene" ennie, jobb, ha nem próbálom meg étkezések között még etetgetni ezzel-azzal, mert akkor a következő étkezéskor sem éhes, stb. (Persze azért ha éhes, kap enni, csak nem kínálgatom vele.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!