Milumil tejpép elkészítését nem értem és így merem adni a babámnak. Rosszul értelmezem?
Sziasztok!
Milumil vaníliás tejpép dobozán így szerepel az elkészítési útmutató:
1. Forralj fel 140 ml ivóvizet és hűtsd le kb. 40°Cra.
2. Mérj ki kb. 45 g (6 evőkanál) Milumil HA-pépet.
3. Add hozzá folyamatos keverés mellett a vizet. Hagyd állni néhány percig a kívánt állag eléréséig.
A 45 gramm az 4,5 dkg, de én úgy tudom hogy 1 evőkanál az kb. 2 dkg. Ha már most 6 evőkanállal rakok bele akkor 12 dkg por kerül a vízbe.
Rosszul tudom?
Szia!
A dobozban lévő adagoló kanálra gondolnak, azzal adagold ki. :)
Ha rosszul csinálod, az úgyis látszik az állagán. Ha eltalálod a mennyiséget, akkor kb. tejbegríz állagú lesz. Mérj ki 45 grammot először, és csináld annyiból.
Ebyébként én a kanalas gyógyszerekkel szoktam így járni, többre az van írva: 3x1 kávéskanál (5ml) - és 5 ml egy kisebb evőkanálnak felel meg.
Nincs adagolókanál a Milumil tejpépekben...
Ha van mérleged, mérd ki!
Egyébként csapott kanállal kb. annyi.
De a legjobb, ha a mwgfelelő állagra mész és megnézed úgy hány kell.
Igen, adagoló kanál az nincs benne...
Akkor megnyugodtam, hogy jól tudom :)
Köszönöm a segítséget!
Egy evokanal az nem 2dkg. Attol függ a súly, hogy mit mersz vele. Egy zsák libatoll és egy zsák vas se azonos súlyú.
Ha 6 kanalat ír, akkor annyi kell bele.
Ez nasi, tökmindegy hány kanállal raksz bele, nem ezen függ a baba fejlődése...
Csináld olyan állagúra amit szívesen megeszik. Az én fiam úgy szerette ha megállt benne a kanál, más meg szinte folyósan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!